{ "title": "Tavuk Kroket", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuk-kroket(1).jpg", "date": "18.01.2024 23:34:51", "author": "Alişir", "article": [ { "article": "
Tavuk kroket, çocukların çok severek tükettikleri aperatif bir yemek tarifidir. Aynı zamanda sevecen miniklerinizin doğum günlerinde veya okuldan eve dönüş saatlerinde hazırlayıp onları sevindirebilirsiniz. Yapılışının meşakkatsiz olması ve çar çabuk hazırlanması ile fazla vaktinizi almadan tavuk kroketler hazırlayıp onları şımartabilir ve yüzlerini gülümsetebilirsiniz.

Tavuk Kroket Malzemeleri
Kızartma için
Tavuk Kroket Nasıl Yapılır?

Tavuk kroket için evvela tavuk etini yıkayıp bir tane orta boy tencerenin içerisine alalım ve üzerine 3-4 bardak su ilavesi yapıp haşlamaya bırakalım. Patateslerinde dış kısımlarını yıkayıp farklı bir tencereye alalım ve su ilavesi yapıp haşlanması için ocağın üzerine yerleştirelim. Haşlanmış olan tavuk etini suyun içerisinden alıp birkaç parçaya ayıralım ve kabukları soyulmuş patatesler ile bir robotun içerisine yerleştirelim. Karışımı iyice ezilene dek çekelim ve ardından harcın içerisine tuzu, cevizi ve karabiberi ekleyelim. Yumurtayı, unu ve rendelenip suyu süzülmüş soğanı da tavuklu harın içerisine alıp tekrar robottan çekelim.

İstenilen kıvama gelen harcı robotun içerisinden bir karıştırma kabına alalım ve harçtan parçalar kopartıp şekil verelim. Bu aşmada cevizden biraz iri olacak şekilde koparttığımız parçaları avuç içimize alalım ve yuvarlayıp oval şekil verelim. Diğer tüm parçalara da aynı işlemi uygulayıp bir servis tabağının içerisine dizelim.

Galeta ununu bir tabağın içerisine, normal unu da ayrı bir tabağın içerisine ve yumurta ayrı bir tabağın içerisine kırıp çırpalım. Hazırladığımız tavuk kroketleri ilk önce normal una, ardından çırpılmış yumurtaya ve sonrasında ise galeta ununa bulayıp kızgın yağın içerisinde her tarafları kızarana dek kızartalım. Nar gibi kızaran tavuk kroketleri sıcak veya soğuk olarak arzuya göre sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }