Tavuk külbastı, kemiksiz tavuk eti ile muhteşem bir sos hazırlayarak harika lezzette bir yemek hazırlayabilirsiniz. Muhteşem bir sosla pratik ve lezzetli bir tavuk yemeği hazırlayarak misafirlerinize ziyafet şöleni yaşatabilir, bu tarifle misafirlerinizi kıskandırabilirsiniz.
Tavuk Külbastı İçin Gerekli Malzemeleri
4-5 tane kemiği sıyrılmış tavuk but
1 tane orta boy kuru soğan
Tuz, karabiber,
2 tatlı kaşığı nane ve kekik
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı toz tarçın
2 çorba kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı süt
5 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sirke
1 su bardağı tavuk suyu (Yoksa su)
Yarım çay kaşığı kimyon
Tavuk Külbastı Nasıl Yapılır?
Kemikleri sıyrılmış tavuk butlarını bir poşetin içine alarak et döveceği ile iyice inceltin. İncecik olan tavuk etlerine karabiber, tuz, kekik ve nane serpiştirin. Tereyağını ufak bir tavaya alarak eritin. Erittiğiniz yağı geniş bir karıştırma kabına boşaltın. Kuru soğanın kabuklarını soyup tereyağın içine rendeleyin. Yarım çay kaşığı tarçını da ilave ederek çatal yardımı ile homojen bir şekilde karışmasını sağlayın. Döverek incelttiğiniz tavuk etlerini kuru soğanlı sosa arkalı önlü bulayın. Sosa bulanan tavukların üzerini streç film ile sıkıca kapatarak birkaç saat buzdolabında dinlendirin.
Teflon tavaya yeteri kadar sıvı yağ ekleyerek kızdırın. Kızan yağda sosa buladığınız tavukları arkalı önlü kızartın. Kızaran tavukları yayvan bir tencereye yan yana sıralayın. Sarımsakların kabuklarını soyarak 2-3 parçaya bölün ve tavuk etlerinin aralarına yerleştirin, tavuk suyunu tencereye boşaltın, Kimyon, sirke, süt ve yoğurdu bir kâsenin içinde iyice çırparak tencereye dahil edin. Yemeği orta hararetli ocakta kaynayıncaya kadar kaynatın. Yemek kaynadıktan sonra ocağın ısısını azaltarak, 15 dakika kadar kısık ocakta pişirin. Tavuk külbastı muhteşem lezzeti ile servise hazır. Yanında pirinç pilavı ile servise sunabilirsiniz.