{ "title": "Tavuk Marine", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuk-marine.jpg", "date": "19.01.2024 20:08:26", "author": "Sudur", "article": [ { "article": "Tavuk marine beyaz et sınıfında yer alan tavuk etine lezzet katmak amacıyla yapılan işlemlerdir. Tavuk marine yani tavuk etinin terbiye edilmesi demektir. Marine işleminde amaç çeşitli baharatların ilave edilmesiyle etin yumuşatılması ve daha lezzetli hale getirilmesidir. Tavuk eti yumuşak olmasıyla bilindiği için buradaki marine işleminde amaç ete daha fazla lezzet katmak ve tatlandırma işlemidir. Bu sayede marine edilen tavuk eti pişirilme ile daha da yumuşak olmaktadır. Sizlerde tavuklarınızı marine ederek mutfağınızda daha lezzetli yemekler ortaya çıkarabilirsiniz. Ayrıca terbiye edilmiş tavuk eti ile yapacağınız tavuk sote ya da tavuk mangal gibi yemekler sizin ve misafirlerinizin midesini adeta bayram ettirecektir. Lezzetli bir tavuk yemeği yapmayı düşünüyorsanız; ister tencerede ister fırında olsun tavuğu önceden marine ederek kullanabilirsiniz. Bu sayede tencerede, fırında ya da kızartarak yapacağınız tavuğu terbiye işlemi ile daha yumuşak hale getirebilirsiniz. Ayrıca bu işlemle birlikte tavuğunuzun lezzeti de artacaktır. Sizlere tavuk marine işlemi için birkaç önemli ipucu verelim;