{ "title": "Tavuk Marine", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuk-marine.jpg", "date": "19.01.2024 20:08:26", "author": "Sudur", "article": [ { "article": "Tavuk marine beyaz et sınıfında yer alan tavuk etine lezzet katmak amacıyla yapılan işlemlerdir. Tavuk marine yani tavuk etinin terbiye edilmesi demektir. Marine işleminde amaç çeşitli baharatların ilave edilmesiyle etin yumuşatılması ve daha lezzetli hale getirilmesidir. Tavuk eti yumuşak olmasıyla bilindiği için buradaki marine işleminde amaç ete daha fazla lezzet katmak ve tatlandırma işlemidir. Bu sayede marine edilen tavuk eti pişirilme ile daha da yumuşak olmaktadır. Sizlerde tavuklarınızı marine ederek mutfağınızda daha lezzetli yemekler ortaya çıkarabilirsiniz. Ayrıca terbiye edilmiş tavuk eti ile yapacağınız tavuk sote ya da tavuk mangal gibi yemekler sizin ve misafirlerinizin midesini adeta bayram ettirecektir. Lezzetli bir tavuk yemeği yapmayı düşünüyorsanız; ister tencerede ister fırında olsun tavuğu önceden marine ederek kullanabilirsiniz. Bu sayede tencerede, fırında ya da kızartarak yapacağınız tavuğu terbiye işlemi ile daha yumuşak hale getirebilirsiniz. Ayrıca bu işlemle birlikte tavuğunuzun lezzeti de artacaktır. Sizlere tavuk marine işlemi için birkaç önemli ipucu verelim;
Lezzetli bir marine işlemi için yukarıda sizlere vermiş olduğumuz 3 tavsiye dikkat etmeniz gereken en önemli noktadır. Bunun ardından sizlere kolay bir şekilde uygulayabileceğiniz marine işlemi için gerekli malzemeler ve tarifi ile devam edebiliriz.

Tavuk Marine İçin Gerekli Malzemeleri
İsteğinize göre kullanmak istediğiniz farklı baharatları da marine karışımına ilave edebilirsiniz. Bol baharat kullanarak yapacağınız terbiyenin lezzeti daha da artacak yemeğiniz de daha tatlı olacaktır.

Tavuk Marine İşlemi

Tüm malzemeleri birbirine karıştırdıktan sonra tavuk marine işlemine geçebilirsiniz. Hazırladığınız tavukları marine malzemeleri ile birleştirerek karıştırabilirsiniz. Hazırladığınız tavuk marineyi en az 2-3 saat kadar buzdolabında bekletmenizi tavsiye ediyoruz. Bunun dışında hazırladığınız tavuk dilerseniz 2-3 günde buzdolabında bekleyebilir. Hazırladığınız marine edilmiş tavukları sofraya sunmadan 1 saat önce pişirmeye başlayabilirsiniz.

Tavuk Eti Marine Süreleri

Tavuk etlerine uygulanan marine süreleri aslında etin cinsine göre farklılık göstermektedir. Eğer göğüs eti marine etmeyi düşünüyorsanız boz dolabında en az 3-4 saat kadar marine etmeniz gerekiyor. Şinitsel gibi bir kızartma yapmayı planlıyorsanız göğüs etini sütün içerisinde en az 1 saat kadar dinlendirmeniz gerekmektedir. Kanat gibi ızgara yapmayı düşündüğünüz tavuk etini ise tüm marine işlemini uyguladıktan sonra 15-20 dakika kadar bekletmeniz yeterli olmaktadır. Bu sayede dinlendirerek marine ettiğiniz tavuklarınız daha lezzetli olacaktır.

Tavuk Marine Faydaları Nelerdir?

Mutfağınızda farklı lezzetler yaratmak için uyguladığınız önemli işlemlerden birisidir marine. Tavuk marine tavuk etini olduğundan daha lezzetli hale getirmek için yapılan bir işlemdir. Bunun yanı sıra marine etmenin faydalarından birisi de eti yumuşatması olmaktadır. Tavuk marine sindirimi de kolaylaştırmaya yaramaktadır. Yemeğinizi daha lezzetli hale getirmek için marine işlemini mutlaka uygulamanızı tavsiye ediyoruz. Tavuk marine işleminde dikkat etmeniz gereken püf noktaların başında etin çok fazla bekletilmemesi gelir. Tavuk etini marinede çok fazla bekletmeniz sertleşmesine ve lif lif olmasına yol açar. Bu nedenle en uzun süre 2 gün olursa tavuk etiniz istediğiniz kıvamı ve lezzeti bozmamış olur.
" } ] }