{ "title": "Tavuk Pane", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuk-pane.jpg", "date": "21.01.2024 16:14:20", "author": "Tezehhür", "article": [ { "article": "
Tavuk pane, çıtır, çıtır bir tavuk eminiz ki tavuk sever hiç kimse bu lezzete kolay, kolay hayır diyemez. Tavuk etinin kalorisinin ne kadar az olduğunu biliriz. Ama yağda kızartılarak hazırlanan tavuk etinin de kalori değeri fırında ve tencerede pişirilen tavuk etine oranla daha kalorili olacaktır. Eğer ki kilo kontrolü yapıyor iseniz tavuk panenizi fırında pişirebilirsiniz. Şayet böyle bir sıkıntınız yoksa bol yağ da panelerinizi kızartıp tadına doyum olmayacak paneler hazırlayabilirsiniz.

Tavuk Pane Malzemeleri
Tavuk Pane Nasıl Yapılır?

Tavuk pane için, öncelikle tavuk bagetlerini bol su ile yıkayalım ve ardından orta büyüklükte bir tencerenin içerisine alıp üzerini geçecek kadar su ilavesi yapalım. Bagetleri suyun içerisinde yaklaşık 20 dakika kadar haşlayalım ve sürenin ardından suyun içerisinden çıkartıp soğumaya bırakalım. 2 tane yumurtayı çukur bir kabın içerisine alalım ve tuz ile karabiber ekleyip çırpalım.

1 yemek kaşığı galeta unu, 1 yemek kaşığı mısır unu ve 1 yemek kaşığı irmiği derin bir kabın içerisinde buluşturup karıştıralım. Soğuttuğumuz bagetleri önce yumurtaya ardından da unlu karışıma batırıp bir tabağın içerisine dizelim. Bir su bardağı kadar sıvıyağı kızartma tavasının içerisine alalım ve kızdıralım. Yağ yanmayacak kadar ısındığında hazırladığımız bagetleri yağda nar gibi olana dek kızartalım ve bir servis tabağının üzerine dizelim. Bir tane domatesi yarım ay şeklinde doğrayalım ve servis tabağının etrafını süsleyelim. Maydanoz yaprakları ile de görselliğini arttırdığımız tavuk paneleri sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }