{ "title": "Tavuk Rosto", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuk-rosto.jpg", "date": "19.01.2024 09:10:06", "author": "Üveys", "article": [ { "article": "
Tavuk rosto, davet yemekleri arasında en çok tercih edilenidir. Özellikle yanında bir porsiyon pirinç pilavı ile tavuk rosto güzel bir menü olabilir. Güzel ve eğlenceli bir akşam yemeği geçirmeyi düşünüyorsanız size önereceğimiz tavuk rosto tarifine göz atmanızı tavsiye ederiz.

Tavuk Rosto malzemeleri
Ön Hazırlık; 3 parça pirzola tavuğun derilerini ve kemiklerini temizleyelim. Ardından tavuk göğsü ile kemiklerinden ayırdığımız pirzola eti iyice yıkayalım ve bir kenarda bekletelim.

Tavuk Rosto Nasıl Yapılır?

Tavuk rostonun yapılışına öncelikleri biberleri yıkarak ve doğrayıcının içerisine alarak başlayalım. Bunun için ilk olarak yıkanmış biberleri ikiye bölelim ve doğrayıcıya alıp püre kıvamına getirip bir kâsenin içerisine boşaltalım. Ardından tavuk parçalarını yıkayalım ve bir kabın içerisinde baharatlar ile yoğurup doğrayıcının içerisine alıp 1-2 dakika kadar çekelim. Tavuk etlerinin yanına soğanı, galeta ununu ve yumurtayı da ekleyip çırpma işlemine devam edelim.

Harcımız istediğimiz kıvama geldiğinde doğrayıcının içerisinden alalım ve içerisine önceden çektiğimiz biberleri ve hazır olarak temin ettiğimiz garnitürü ekleyip bir kaşık ile karıştıralım. Bu aşamada harcı karıştırırken biraz dikkatli olalım ve garnitürleri ezmemeye özen gösterelim. Hazırladığımız harcı yağlanmış bir baton kek kalıbının içerisine dökelim ve bir fırın tepsisinin içerisine ters çevirip fırına pişmesi için gönderelim. Tavuk rostoyu 200 derecelik fırında 35 dakika kadar pişirelim ve piştikten sonra dilim, dilim kesip servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }