{ "title": "Tavuk Sarma", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuk-sarma.jpg", "date": "19.01.2024 08:14:43", "author": "Mecdi", "article": [ { "article": "
Tavuk sarma, yine sizler için muhteşem bir tavuk yemeği daha. Hazırlanışı oldukça pratik, görünümü ise bir o kadar güzel. İştah açacak görüntüsü ile size çok yardımcı olacak bir yemek tarifi. Muhteşem sunumu ve iştah açıcı görüntüsü ile misafirlerinizi kıskandırabilir, onlara harika bir ziyafet yaşatabilirsiniz.

Tavuk Sarma İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
Garnitürü için
Tavuk Sarma Nasıl Yapılır?

Tavuk sarma için ön hazırlık olarak, ilk önce kabak ve havuçların kabuklarını kazıyın. Ardından kırmızı biberin çekirdeklerini temizledikten sonra sebzeleri ince uzun doğrayın. Kuru soğanı soyduktan sonra piyazlık olacak şekilde doğrayın. Tavaya bir miktar sıvı yağ dökerek ısıtın. Yağ ısındıktan sonra ilk olarak doğradığınız kuru soğanı kavurun. Ardından havucu ilave ederek sotelemeye devam edin. Sotelenen malzemelerin üzerine doğradığınız kabak ve kırmızı biberi de ekleyin.

Tavuk göğüslerini fileto şekline getirdikten sonra streç filme sararak et döveceği ile iyice inceltin. İncelttiğiniz etlerin üzerine tuz ve karabiber serpiştirin. Strech filmi etlerin üzerinden almadan, etlerin bir ucundan hazırladığınız sebzeli harcı koyun. Strech film yardımı ile tavuk etini rulo şeklinde katlayın.

Borcam tepsinin tabanını sıvı yağ ile yağladıktan sonra, hazırladığınız tavuk sarmaları tepsiye sıralayın. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak tavuk sarmaları fırına verin. Yemeğin sosunu hazırlamak için, domateslerin kabuklarını soyun ve ufak ufak doğrayın. Ufak bir tavaya sıvı yağ ilave ederek doğradığınız domatesleri sıvı yağda pişirin. Üzerine incecik kıydığınız fesleğeni ekleyerek karıştırın. Domates salçasını, karabiberi ve bir miktar tuz ilave ederek 5 dakika kadar daha pişirerek ocağın altını kapatın.

Tavuk sarmanın garnitürü için, patates ve mantarı iyice yıkadıktan sonra çukur bir kâsenin içine iri bir şekilde doğrayın. Sebzelerin üzerinden biraz zeytinyağı gezdirin. Damak tadınıza göre tuz ve istediğiniz baharatlar ile sebzeleri harmanlayın. Fırın kabınızı pişirme kâğıdı yerleştirerek harmanladığınız sebzeleri dökün. Fırın kabını 180 derecelik fırına vererek sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Pişen tavukları servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız domates sosunu eşit şekilde dökün. Servis tabağının kenarını fırınladığınız patates ve mantarlar ile süsleyin. Tavuk sarma artık servis için hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }