{ "title": "Tavuk Sosu", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuk-sosu.jpg", "date": "21.01.2024 18:19:12", "author": "Reşat", "article": [ { "article": "Tavuk sosu, tavuk etlerinin lezzetlendirilmesi amacıyla yapılmaktadır. Tavuk eti sosa yatırılmadan da zevkle yenebilecek türdendir. Ancak özel olarak hazırlanan ve değişik malzemelerle yapılan soslarla daha lezzetli hale getirilebilir. Bu şekilde hazırlanan etler terbiye edilmiş olur. Tavuk etinden yaklaşık olarak on beş ürün elde edilmektedir. Bu ürünlerden ızgara, tencere yemeği, fırın yemekleri ve tavada pişirilen ürünler elde edilir. Tavuktan elde edilen bu ürünlerin sosla hazırlanma zorunluluğu yoktur. Ancak tavuk sosuyla hazırlanmış olan etlerle yapılan yemekler daha lezzetli hale gelir. Tavuk eti için hazırlanacak soslar herkesin damak zevkine göre seçilebilir. Bunun içinde arzu edilen baharatlar ve miktarı istenildiği kadar kullanılabilir. Afif bir sosla marine edilmiş olan tavuk etleri daha lezzetli olarak pişirilebilir. Çünkü sosun malzemesi fazla olursa, pişme sırasında malzemeler ısıdan dolayı yanacağından hoş bir lezzet vermez. Sizlere farklı tavuk etleri için hazırlanmış soslardan bazı örnekler verelim. Öncelikle tavuk göğsüne uygun bir sos tarifi verelim. Tavuk göğsü soslanmadan pişirildiğinde biraz yavan bir lezzete sahip olabilir. Ancak sosla hazırlanmış tavuk göğsünü sevmeyen yoktur.