{ "title": "Tavuk Tandır", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuk-tandir.jpg", "date": "21.01.2024 09:12:29", "author": "Dilaviz", "article": [ { "article": "
Tavuk tandır, düdüklü tencerede sadece kendi suyu ile pişen tavuk tandırımız tam anlamıyla pamuk gibi oluyor ve ağızda dağılıyor. Ancak böyle bir tavuk tandır yapabilmek için öncelikle tavuğun tam anlamıyla organik olması ve köy tavuğu olması gerekiyor. Marketlerden aldığımız tavuklar köy tavuğu gibi etli ve yağlı olmuyor. Lakin tavuk tandırımızı, köy tavuğu ile yaptığımızda tavuğun kendi yağı ve suyu diğer sebzeleri de pişirip enfes bir lezzet veriyor. Eğer köy tavuğu ile tavuk tandır yapmayı daha önce hiç denemediyseniz size önereceğimiz tarif ile rahatlıkla hazırlayabilir ve sevdiklerinize tam anlamıyla faydalı bir lezzet sunabilirsiniz.

Tavuk Tandır Malzemeleri
Tavuk Tandır Nasıl Yapılır?

Tavuk tandır için özel olarak aldığımız organik tavuğumuzu iyice yıkayalım ve uygun büyüklükte bir düdüklü tencerenin içerisine alalım. Patatesin, soğanın ve havucun kabuklarını soyup aynı büyüklükte doğrayalım. Doğradığımız sebzeleri tavuğun üzerine yerleştirelim. Tuzu, kimyonu ve karabiberi de tavuğumuzun üzerine serpiştirip ocağımızın altını en kısık ateşte açalım.

Kısık ateşin üzerinde tavuk kendiliğinden sulanacaktır ve sebzelerde tavuğun kendi suyu ile rahatlıkla pişecektir. Ancak ocağın altını hızlı ateşe ayarlarsanız eğer tavuk pişmeden kendi yağı ile kızarmaya başlayacaktır. 1 saat kadar kısık ateşin üzerinde pişirdiğimiz tavuğumuzu ve sebzeleri tencereden tüm haliyle alalım ve bir fırın tepsisinin üzerine yerleştirelim. Fırının ayarını 195-200 dereceye getirelim ve tavuğun her tarafını kızarana dek fırında bekletelim. Üzerleri nar gibi kızaran tavuk tandırımızı servis tabağına ister tüm haliyle, isterseniz parçalara bölüp yerleştirelim ve sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }