{ "title": "Tavuk Tantuni", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuk-tantuni.jpg", "date": "20.01.2024 06:51:10", "author": "Sahretullah", "article": [ { "article": "
Tavuk tantuni, dışarıda yenilebileceği gibi evde de hazırlanması mümkün olan bir yemek türüdür. Yanında sulu bir yemeğe gerek kalmadan sadece bir porsiyon pilav eşliğinde veya dürüm olarak hazırlanıp rahatlıkla tüketilebilir. Evde tavuk tantuni yapmak, düşünülenin aksine bir o kadar kolay ve zahmetsizdir. Aniden gelen konuklar içinde pratik bir şekilde hazırlanıp güzel bir akşam yemeği geçirilebilir.

Tavuk Tantuni Malzemeleri
Tavuk Tantuni Nasıl Yapılır?

Tavuk tantuni için ilk olarak aldığımız 3 tane tavuk göğsünü yıkayalım ve ardından keskin bir bıçak ile minik, minik doğrayıp bir tabağın içerisine alalım. Eğer evinizde tantuni tavanız var ise orta kısmına sıvıyağı ilave edip ısıtalım. Yoksa normal bir tavanın içerisine yağ ilave edip ısıtalım ve yağın içerisine doğranmış tavukları ilave edip kavurmaya başlayalım. Tavukların her tarafı kızarınca yanına ince kıyım yapılmış yeşil soğanlar ile kuru soğanı ekleyip kavurma işlemine devam edelim.

Birkaç dakika kadar kavurduğumuz tavuklu karışımın içerisine rendelenmiş sarımsakları, ince kıyım yapılmış yeşil biberleri ve kabukları soyulup doğranmış domatesleri ilave edip soteleyelim. Domatesler suyunu çekince ocağın altını kapatalım ve baharatları ekleyip tavuk tantuniyi güzel bir şekilde karıştıralım. Son olarak evde hazırladığımız tantunimizin içerisine maydanozları ilave edip karıştıralım ve hazır hale getirdikten sonra lavaşların içerisine paylaştırıp dürüm yapalım ve servis sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }