{ "title": "Tavuk Tava", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuk-tava.JPG", "date": "19.01.2024 10:00:45", "author": "Nadi", "article": [ { "article": "
Tavuk tava, adı her ne kadar tava olsa da fırında pişirilen bir yemektir. Lakin fırın öncesi tavuk etleri tavanın içerisinde kavrularak lezzetlendirilir. Şayet daha önce tavuk tava, yapmamış iseniz veya yaptığınız tavuk tavadan hiçbir lezzet alamamış iseniz bir de bizim önereceğimiz tarif ile yapmanızı öneririz. Malzemeleri tam anlamıyla kattığınız sürece tavuk tavanız enfes ve damakta kalacak nitelikte olacaktır.

Tavuk Tava malzemeleri
Tavuk Tava Nasıl Yapılır?

Tavuk tava için aldığımız bagetleri suyun altında bir güzel yıkayalım ve yanmaz bir tavanın içerisine dizelim. Tavuk etlerinin üzerine tuz serpiştirelim ve tavanın içerisinde yumuşayana dek kendi suyunda pişirelim. Pişmiş olan tavuk etleri tavanın içerisinden çıkartalım ve bir fırın tepsisine dizelim.

Patates ile arpacık soğanların kabuklarını soyalım ve patatesleri dilim haline getirip kızartalım. Kızarttığımız patatesleri de soğanlar ile fırın tepsisinin üzerine yerleştirelim. Yeşil biberleri ortadan ikiye kesip iç kısımlarında bulunan tohumları ayıklayalım ve fırın tepsisine dizelim. Derin bir karıştırma kabı alıp içerisine baharatları, dilimlenmiş sarımsakları, salçayı ve doğranmış domatesleri ilave edip karıştıralım ve bir çay bardağı sıcak su ile karışımı açıp yemeğin üzerine dökelim.

Hazırladığımız yemeğimizi 200 derecelik fırına gönderelim ve yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirelim. Tavuk eti ve patatesler önceden pişirildiği için fırında sadece yemeğin sosu ile özleşmesi ve biberlerin kızarması gerekiyor. Üzeri kızaran yemeğimizi fırından alalım ve sıcak olarak yanında pirinç pilavı ile servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }