{ "title": "Tavuklu Bezelye", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuklu-bezelye(1).JPG", "date": "20.01.2024 06:10:22", "author": "Kaime", "article": [ { "article": "
Tavuklu bezelye, yaz ya da kış fark etmeksizin her mevsim rahatlıkla hazırlanabilen bir yemektir. Bezelye yazdan kışa hazırlık olarak dondurucuda saklanabilen bir gıdadır. Bu nedenle de oldukça pratiktir. Özellikle tavuk eti ile bezelye birleştirildiği zaman sağlık açısından oldukça faydalı bir yemek ortaya çıkarılabilir. Tavuklu bezelye yemeği için hem ailenize hem de misafirlerinize muhteşem bir ana yemek hazırlayabilirsiniz. Bu muhteşem yemeğimizin tarifine geçmeden önce dilerseniz kısaca bezelyenin besin değerleri ve faydalarına hep beraber göz atalım.

Bezelyenin Besin Değerleri (100 gram çiğ)
Bezelyenin Faydaları Nelerdir?
Tavuklu Bezelye

Tavuklu Bezelye İçin Gerekli Malzemeleri
Tavuklu Bezelye Nasıl Yapılır?

Tavuklu bezelye yemeği için ilk olarak tavuk etlerin yıkayarak başlayın. Yıkadığınız etleri ufak ufak kuşbaşı şeklinde doğrayın. Daha sonra kuru soğanın kabuklarını soyarak yemeklik doğrayın. Uygun bir tencereye sıvı yağ koyarak ısıtın. Isınan yağda kuru soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulan soğanlara tavuk etlerini ilave ederek etler saldığı suyu çekinceye kadar kavurun. Etler iyice kavrulduktan sonra üzerine domates ve biber salçasını ilave ederek 1-2 dakika kadar daha kavurun. Salçalar da kavrulduktan sonra yemeğe 2 su bardağı sıcak su ekleyip, orta hararetli ocakta kaynamaya bırakın.

Bu arada patatesin kabuklarını soyun, havucun kabuklarını kazıdıktan sonra her iki sebzeyi küp şeklinde doğrayıp, kaynayan yemeğe ilave edin. Konserve bezelyeyi yıkayıp, süzdükten sonra tencereye ilave edin. (Taze bezelye de kullanılabilir.) Son olarak damak zevkinize göre baharatları ve tuzunu ekleyip, tencerenin kapağını kapatın ve yemeği kısık ocakta sebzeler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın. Sebzeler yumuşadıktan sonra tavuklu bezelye yemeği pişmiş demektir. Pişen yemeği ocaktan alarak ilk sıcaklığını atması için 10 dakika kadar bekletin. Dilerseniz yanında pirinç pilavı ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }