{ "title": "Tavuklu Bohça Böreği", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuklu-bohca-boregi.jpg", "date": "20.01.2024 06:02:53", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Tavuklu Bohça Böreği, börek hemen herkes tarafından büyük küçüğün ayırt etmeden severek yediği en lezzetli olan hamur işinden birisidir. Genellikle hazır yufkadan yapılan tavuklu bohça böreğini elinizde taze olarak açtığınız incecik yufkalar ile de hazırlayabilirsiniz. Tavuklu bohça böreği hem çok besleyici hem de oldukça lezzetli olan bir tariftir. Hazır yufka ile yapıldığı için basit ve pratik olan bohça böreği ayrıca çıtır olmasından dolayı muhteşem bir tada sahip olmaktadır. Bohça böreği peynirli, patatesli kıymalı ve diğer sebzeler ile hazırlanabileceği gibi, aynı zamanda tavuk ile de hazırlanmaktadır. Özellikle börek tavuk ve garnitürde kullanılan patates, havuç ve bezelye sebzeleri eklenerek pişirildiği zaman çok daha lezzetli olmaktadır.

Tavuklu Bohça Böreği İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Yağlamak için
Tavuklu Bohça Böreği Nasıl Yapılır?

Öncelikle patateslerin kabuklarını soyup yıkadıktan sonra küp şeklinde küçük doğrayalım. Havuçların da üzerini kazıdıktan sonra kutu gibi doğrayalım. Ardından haşlama tenceresinin içerisine patatesleri, havuçları ve bezelyeyi ilave edip üzerini geçinceye kadar su ilave edip haşlanması için bırakalım. Haşlanan malzemelerden patatesi kontrol edelim ve patatesler yumuşayınca suyunu süzelim ve kenara kaldıralım. Daha sonra tavuk göğsünü tencerenin içine koyalım ve haşlayalım. Haşlanan tavuk göğsü bıçak ile küçük parçalara ayrılır ya da eliniz ile ayırabilirsiniz. Geniş bir tencerenin içerisine sıvı yağı ilave edelim ve ısınması için bırakalım. Ancak ocağın altını kısmayı unutmayalım. Kuru soğanın kabuklarını soyalım ve yemeklik doğradıktan sonra tencerenin içine ekleyerek kavuralım. Daha sonra haşlanan patates, bezelye ve havuç üçlüsünü içine ilave edelim ve karıştıralım. Küçük paralara ayrılan tavukları, tuzunu ve karabiberini ilave edip birkaç kere karıştırdıktan sonra ocağın altını kapatalım ve soğuması için bekleyelim. Bu arada el açması hazır yufkaları tezgâhın üzerine serelim. Tavanın içinde tereyağı eritip içine sıvı yağını ekleyelim. Ardından tezgâhın üzerindeki yufkaları bu karışım ile her yerini yağlayın. Yufkalar yağlandıktan sonra gözleme katlar gibi katlanmalıdır. Sonra dört'de bölünüp kare parçalar oluşturulur. Kare parça yufkanın tam ortasına tavuklu harçtan ilave edilir ve dört ucu da aynı şekilde ortaya getirilerek bohça gibi katlanır. Ardından katladığımız kısmı alta getirerek fırın tepsisine dizilir. Diğer yufkalarda da aynı işlem uygulanıp tepsiye dizildikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden 200 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırında pişen tavuklu bohça böreği isteğe göre sıcak ya da ılık olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }