{ "title": "Tavuklu Börek", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuklu-borek.jpg", "date": "19.01.2024 18:46:57", "author": "Necil", "article": [ { "article": "
Tavuklu börek yanında bir bardak meşrubat ile günü hoş edecek bir börek tarifidir. Doyurucu özelliği çok fazla olan bu börek tarifini sahur geceleri, iftar akşamları veya çay saatiniz için hazırlayıp günü hoş edebilirsiniz. Faydalı olan tavuk etini eğer yemeklerin içerisinde sevmiyor iseniz bir de börek olarak hazırlamanızı tavsiye ederiz.

Tavuklu Börek Malzemeleri
Yufkaların Arasına Sürmek için
Üzeri için
Tavuklu Börek Nasıl Yapılır?

Tavuklu böreğin hazırlanması için öncelikle tavuğu yıkayıp bir tencerenin içerisine alalım ve üzerine su ilavesi yapıp tencereyi ocağın üzerine yerleştirelim. İlk olarak harlı ateşin üzerinde tavuk kaynayana kadar bekletelim ve su kaynamaya başladığında ocağın altını kısıp tavuk etini yumuşayana kadar pişirelim.

Bir tane kuru soğanı zar şeklinde doğrayalım bir kâsenin içerisine alalım. Yanmaz bir tavanın içerisine yağ ilave edelim ve ısınınca üzerine doğranmış soğanları ekleyip kavurmaya başlayalım. Soğanların rengi değişince içerisine baharatları, cevizi ve tuzu ilave edip karıştıralım. Diğer taraftan pişmiş olan tavuk etini tencerenin içerisinden alalım ve didikleyip soğanların bulunduğu tavaya aktaralım.

Bütün malzemeler ile buluşmuş olan harcı güzel bir şekilde karıştıralım ve bir kenara kaldırıp soğuması için bekletelim. Bu arada bir tane yufkayı temiz ve kuru olan tezgâhın üzerine serelim. Yufkanın her tarafına sıvıyağ ve sulu karışımdan sürelim. Diğer yufkayı da ıslatılmış olan yufkanın üzerine serelim ve bu yufkanın da her tarafını ıslatalım. Kalan yufkaları da aynı bu şekilde üst üste dizelim ve ısınmış olan fırının içerisine gönderelim. Fırında üzerleri kızaran ve katları ayrılan yufkaları çıkartıp her katına haşlanmış olan tavuğun suyundan serpiştirelim.

Yufkalar tavuk suyu ile ıslatıldıktan sonra yufkanın bir kenarına hazırladığımız tavuklu harçtan ilave edip rulo şeklinde saralım. Sardığımız tavuklu böreğin üzerine bir tane yumurta sarısı sürelim ve çörek otu serpiştirip 200 derecelik fırına gönderelim. Fırında üzeri nar gibi kızaran tavuklu böreği sıcak olarak dilimleyelim ve servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }