{ "title": "Tavuklu Bulgur Pilavı", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuklu-bulgur-pilavi.jpg", "date": "20.01.2024 23:30:54", "author": "İlşen", "article": [ { "article": "
Tavuklu bulgur pilavı, öğle veya akşam yemeği için düşünülebilecek enfes bir pilav tarifidir. Doyurucu özelliği fazla olan tavuklu bulgur pilavının sağlık açısından da faydası oldukça çoktur. Özellikle bağırsak kanserine karşı koruyucu özelliği olan bulgur aynı zamanda da sağlıklı yaşamın kapılarını aralıyor. Bilhassa tavuk eti ile birleştirilerek hazırlanılan tavuklu bulgur pilavı için tam anlamıyla şifa kaynağı diyebiliriz.

Tavuklu Bulgur Pilavı Malzemeleri
Tavuklu Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

Tavuklu bulgur pilavının hazırlanışı için öncelikle tavuk butlarını yıkayalım ve bir tencerenin içerisine alıp üzerine su ilavesi yapalım. Etleri orta harlı ateşin üzerinde istenilen yumuşaklığa gelinceye kadar pişirelim. İstediğimiz kıvama gelen tavuk butlarını suyun içerisinden bir kevgir ile çıkartalım ve soğuması için bir tabağın üzerine dizelim.

Bulguru ince delikli bir kevgirin içerisine boşaltalım ve sıcak su ile güzel bir şekilde yıkayıp suyunu süzelim. Pilav tenceresinin içerisine yağı ilave edip eritelim ve üzerine bulgurları boşaltıp 2-3 dakika kadar kavuralım. Yeteri sürede kavrulan bulgurların üzerine 4 su bardağı kadar sıcak tavuk suyu ile tuzu ilave edelim ve tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene dek pişmeye bırakalım.

Soğumuş olan tavukları kemiklerinden sıyırıp parçalara ayıralım ve suyunu çeken pilavın üzerine yerleştirelim. Arzu ederseniz pilavın suyunu ilave etmeden önce haşlanmış tavuk etlerini bulgurun içerisine dahil edebilir ve bulgur ile tavuğu aynı anda pişirebilirsiniz. Tavuklu bulgur pilavımız servise sunmak için hazır hale gelmiştir. Sıcak olarak servis tabaklarına alıp üzerlerine karabiber serpiştirelim ve yanında bir bardak ayran ile servisimizi yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }