{ "title": "Tavuklu Çin Böreği", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuklu-cin-boregi.jpg", "date": "20.01.2024 01:05:08", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Tavuklu Çin Böreği, Böyle bir böreğin tadını tarif etmek neredeyse imkânsızdır. Hani anlatılmaz yaşanır derler ya böreğe bambaşka bir bakış açısı kazandıran bu böreği sizde mutlaka denemelisiniz. Denemeden önce gözüme basit bir börek ama çok zahmeti gibi göründü. Oysaki malzemeleri hazırlayınca anladım ki bu böreğe duygunuzu katmalısınız. Sebzelere vereceğiniz özen ve incelik yemeği severek yapmanızı sağlıyor. Kötü bir gününüzde iseniz. Bu böreği yapmaya kalkışmayın. Tam bir sanat harikası ortaya çıkıyor. Duygu ile yoğunlaşmış enfes bir tat arıyorsanız eğer bugün mutlaka Tavuklu Çin Böreği denemenizi tavsiye ederim. Gün yemeklerinizde, akşam yemeklerinizde, aniden gelen misafirlerinize hazırlayacağınız yemeklerde sofralarınıza bir şıklık ve anlam katacaktır. Ayrıca çocuklarında severek tükettiği bu Tavuklu Çin Böreğini beslenme çantaları için hazırlayabilirsiniz. Mutlaka Deneyin. Pişman olmayacaksınız.

Tavuklu Çin Böreği Malzemeleri
Üzeri için
Tavuklu Çin Böreği Nasıl Yapılır?

Öncelikle Böreğin iç malzemeleri hazırlanır. Geniş bir tavaya zeytinyağı dökülerek tavuklar jülyen doğranıp içine atılır. Daha sonra soğanlar halka şeklinde doğranıp tavanın içine atılır. Daha sonra kabaklar jülyen doğranıp tavanın içine atılır. Daha sonra yeşil fasulyeler bölünüp uzunluğuna göre jülyen olacak şekilde doğranır ve tavanın içine atılır. Daha sonra bezelyeler tavaya atılıp harmanlanır. Daha sonra bir tutam soya filizi ve bir çorba kaşığı soya sosu dökülür. Pişmeye yakın bütün malzemeler ve baharatlar atılarak tavaya sebzeler sotelenir.

Daha sonra ayrı bir kabın içine yumurta sarısı, galeta unu konur. Daha kutu krema ve un aktarılıp iyice çırpılır. Daha sonra bir adet yufka üçgen olacak şekilde dörde bölünür. Üzerine bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürülür. Daha sonra ortasına sote ettiğiniz sebzeli harcı dökün ve sigara böreği gibi sarın. Daha sonra küçük bir borcamın içine hazırladığınız börekleri dizin. Diğer yufkaları da aynı işlemden geçirin. Daha sonra üzerine kremalı harcı dökün. Fırına verin. 180 derecede üzeri kızarana kadar yaklaşık olarak 15-20 dakika pişirin. En son olarak pişen börekleri fırından çıkarın ve üzerine bir çorba kaşığı parmesan peyniri ya da bir çorba kaşığı kaşar peyniri serpip tekrar fırına verin. Üzeri kızardıktan ve peynirler yayıldıktan sonra çıkarın ve ilk sıcağı gidince sıcak servis edin.

Şimdiden Afiyet Olsun.
" } ] }