{ "title": "Tavuklu Çorba", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuklu-corba(1).jpg", "date": "19.01.2024 06:17:25", "author": "Evliya", "article": [ { "article": "
Tavuklu çorba herkes tarafından şifa kaynağı olarak bilinen bir çorba türüdür. Genellikle grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı ilaç kullanmak istemeyen kişiler yemeklerden hemen önce ilaç yerine bol limon ve bol karabiber ilaveli mis gibi kokan sıcacık çorbayı tedavi amacı ile içebilir. Tavuklu çorba grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklar nedeni ile oluşan kırgınlığı ve şikâyetleri azaltacaktır. Uzmanlar bile tavuklu çorbanın gribe karşı en iyi ilaç olduğunu savunmaktadır. Dolayısı ile tavuklu çorba protein, az miktarda yağ, mineral ve bol miktarda vitamin barındırdığı için en kaliteli besin kaynakları arasında yer almaktadır. Tüm bunların yanı sıra tavuk eti, kırmızı ete nazaran aile bütçesini sarmadığı için fiyatı nedeni ile de fazlaca tercih edilmektedir. Bugünkü tarifimizde hem tavuk eti hem de tavuk suyu kullanarak harika bir çorba hazırlayacağız. Tavuklu çorba özellikle çocukların damak tadını okşayacak, severek tüketecekleri bir çorba türüdür.

Tavuklu Çorba İçin Gerekli Malzemeleri
Tavuklu Çorba Terbiyesi için
Tavuklu Çorbanın Üzeri için
Tavuklu Çorba Nasıl Yapılır?

Tavuklu çorba yapımına öncelikle 1 adet tavuk budumuzu derisiyle birlikte küçük bir tencereye alarak başlayalım. Üzerine 5 su bardağı kadar su ve yeteri kadar tuz ilave ederek, ocağa alalım ve haşlamaya bırakalım. Ardından haşlanarak yumuşayan budu haşlama suyundan çıkartarak üzerindeki deriyi temizledikten sonra ufak ufak parçalara ayırarak didikleyelim.

Daha sonra didikleyerek parçaladığımız tavuk etlerini tekrar haşlama suyunun bulunduğu tencereye ekleyelim ve üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağı ilave ederek tekrar ocağa alarak kaynamaya bırakalım. Tavuk çorbamız kaynadıktan sonra içine 1 çay bardağı kadar tel şehriye ilave edelim ve şehriyelerle birlikte 5 dakika kadar daha kaynatalım. Kaynamakta olan tavuk çorbamızın terbiyesi için bir kâsenin içine 1 çorba kaşığı kadar un, 1 adet yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı kadar limon suyu ilave edelim ve hazırladığımız karışımı çırparak karıştıralım.

Ardından karışımın üzerine Yarım çay bardağı kadar ılık su ilave ederek terbiyemizi pürüzsüz hale getirene kadar çırpalım. Terbiyenin üzerine kaynamakta olan tavuk çorbamızın suyundan birkaç kaşık ekleyerek, terbiyeyi ılıttıktan sonra çorbamızın içine ilave ederek karıştıralım. Tavuklu çorbamızı terbiyesiyle birlikte 4-5 dakika kadar pişirerek ocaktan alalım. Nefis tavuklu çorbamız artık hazır. Çorbamızı servis tabaklarına aldıktan sonra üzerine bol limon suyu, kuru nane ve karabiber serpiştirerek servise sunalım.

Afiyet olsun.

Dip Not: Tavuklu çorbada kullandığınız tavuk etini derisiyle birlikte haşlamış iseniz çorbaya yağ ilave etmek istemeyebilirsiniz. Ancak tercihiniz yağlı bir çorbadan yana ise terbiyeyi ilave ettikten sonra tercihe göre bir miktar yağ ilave edebilirsiniz.
" } ] }