{ "title": "Tavuklu Garnitürlü Börek", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuklu-garniturlu-borek.jpg", "date": "22.01.2024 00:39:41", "author": "MERVE EKMEN", "article": [ { "article": "
Tavuklu Garnitürlü Börek, bu börek çeşidi herhangi bir yöreye ait değildir fakat her mutfakta, her bayanın kolaylıkla yapabileceği basit bir börektir. Sebze ağırlıklı olduğu için besleyici değeri yüksektir. Sofralarınızın vazgeçilmezi olacak bu böreğin, şimdi sizlerle yapımını inceleyelim.

Tavuk Garnitürlü Börek İçin Malzemeleri
Sosu için
Tavuk Garnitürlü Börek Nasıl Yapılır?

Kemiksiz tavukgöğsü uygun bir tencereye alınır, tavuğun üzerine çıkacak şekilde su eklenir ve tavuk yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlandıktan sonra soğumaya bırakılır. Patates ve havuç küp-küp olacak şekilde doğranır. Doğrandıktan sonra uygun bir tencereye alınır, su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır, diriliğini kaybedince ocaktan alınır. Patates ve havuç haşlanırken bir kenarda bekletilen tavuk didiklenmeye başlanır. Haşlanan patates ve havuç ocaktan alınır, suyu süzülür. Uygun büyüklükteki bir tencerede tereyağı eritilir. Haşlanan malzemeler sırası ile tavuk, havuç, patates ve en sonda bezelye ilave edilerek bir süre orta ateşte kavrulur. Yufkaların arasına sürmek için sos hazırlanmaya başlanır. Bir kaba sıvıyağ, tereyağı ve su ilave edilir ve çırpılır. Yufkalar tek tek olmak üzere uygun bir yere serilir ve üzerine hazırlanan sos sürülür. Yufkanın her yerine sürülen sostan sonra yufka ikiye katlanır ve üçgen şeklinde yufka 6 eşit parça halinde kesilir. Her bir üçgen parçaya tavuklu harçtan uygun miktarda koyulur ve sigara böreği şeklinde sarılır. Üzeri için 2 yumurta sarısı bir kapta çırpılır ve bir fırça yardımı ile çok fazla olmayacak şekilde böreklerin üzerine sürülür. Börekler çok yan yana olmayacak şekilde uygun bir fırın tepsisine koyulur, üzerleri çörekotu ya da susam ile süslenir. 180-200 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Börekler piştikten sonra fırının içinde bekletilmeden alınmalıdır ve ılınması için bir kenarda bekletilmelidir. Ilındıktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }