{ "title": "Tavuklu Güveç", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuklu-guvec.jpg", "date": "20.01.2024 15:38:54", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Tavuklu güveç: genellikle özel günlerde sofralarımızda yer almaktadır. Herkes tarafından oldukça sevilen bir yemektir. Tavuğun güveçte pişmesi tavuk etine ayrı bir lezzet katmaktadır. Genellikle sofralarda ana yemek olarak bulunmaktadır. Lezzeti ile bilinen bir yemektir. Görünüm olarak iştah kabartan ve kimsenin reddedemeyeceği tavuklu güveç sağlıklı yaşam içinde kişiye fayda sağlayan bir yemek türüdür. Özellikle misafir alımlarında pilavla birlikte sunum yapılarak enfes bir öğün konuklara sunulmaktadır. Tavuklu güveç hafif bir yapıya sahiptir. Tavuğun güveç içerisinde pişmesi ve bu güvecin ocakta değil de fırında pişirilmesi yemeğin hafif bir hal almasına fayda sağlamaktadır. Marifetli hanımların misafir alımlarında veya özel günlerde tercih ettiği tavuklu güveci sizde denemek isterseniz işte tarifi. Herkese tavsiye ederiz. Mutlaka denemelisiniz.

Tavuklu güveç için gerekli malzemeler
Tavuklu güveç nasıl yapılır?

Öncelikle patatesleri, patlıcanı, soğanı soyun. Patlıcanları alacalı bir şekilde soyun. Sonra sebzeleri küp doğrayarak bol suyla iyice yıkayın. Sebzeleri süzülmesi için bir süzgece alın. Artık güveci yanınıza alın soğanı güveç içine iri bir şekilde doğrayın. Sarımsakları ise küçük küçük doğrayarak yemeğe tadını iyice vermesini sağlayın. Bu arada tavukları güveç içine yerleştirin. Üzerine patates ve patlıcanı ilave edin. Biberleri ise sapını ve içini çıkararak güveç içine doğrayın. Sonra derin bir kâse içerisine zeytinyağını, domates salçasını ve baharatları ekleyerek çırpın. Son olarak tuzu da yapılan sosa ilave ederek güveçte bulunan malzemelerin üzerinde gezdirin. 1 kâse su güveçteki malzemelere az geldiyse 1 bardak daha su ekleyebilirsiniz. Tüm malzemeler güvece eklendikten ve suyu yemeğe eklendikten sonra güveç içerisine parça parça tereyağı bırakın. Yemeğin yüzünde kalan tereyağı yemeğin pişim aşamasında eriyerek yemeğe lezzet katacaktır. Tüm işlemler bittikten sonra önceden 200 derece ısıtılmış fırına güvecin kapağını kapatarak sürün. 1,5-2 saat pişirdikten sonra fırını kapatın ve tavuklu güveci biraz dinlendirin. Artık servis yapabilirsiniz. Tavuklu güveç hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }