{ "title": "Tavuklu İç Pilav", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuklu-ic-pilav.jpg", "date": "21.01.2024 17:20:55", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Tavuklu iç pilav, Tavuklu iç pilav herkes tarafından sevilen bir pilav çeşididir. Tavuğun pirinçle uyumu herkes tarafından bilinmektedir. Tavuk ve pirincin aynı tencerede harmanlanarak pişmesi pilava çok daha ayrı bir lezzet katmıştır. Tavuklu iç pilav bol malzeme ile yapılmaktadır. İçeriğinin bol olması besin değerinin dahada yüksek olmasını sağlamaktadır. Genellikle ana yemeğin yanında yer alan tavuklu iç pilav sofralarınıza apayrı bir lezzet katmaktadır. Tavuklu iç pilav hem sağlık olarak hem de lezzet olarak herkesin tercih ettiği bir pilav türüdür. Özellikle çocukların severek yediği ve tavuklu iç pilav olan öğünlerde zorluk çıkarmaması anneler için de oldukça rahatlatıcı bir durumdur. Tavuklu iç pilav bol miktarda protein içeren bir pilavdır. Çocuklarda kemik gelişimi ve vücut gelişimine fayda sağlamaktadır. Özellikle gelişim dönemlerinde olan çocukların öğünlerinde sıkça tavuklu iç pilav bulunması gerekmektedir. Eşsiz bir lezzete sahip olan tavuklu iç pilavını sofralarda daha sık tercih etmenizi tavsiye ederiz.

Tavuklu iç pilav için gerekli olan malzemeler
Tavuklu iç pilav nasıl yapılır?

Orta boy bir tencere içerisine bir miktar su koyarak ocağın altını açın. Su ısınırken sizde tavukları bol su ile iyice yıkayın. Tavuklar yıkanınca ocaktaki suyun içine koyarak tavukları haşlamaya başlayın. Tavuklar haşlanırken sizde kuş üzümlerini bir kâse içine alın ve üzerine sıcak su ekleyin. Kuş üzümlerini sıcak su içerisinde bekletelim. Tavuklar haşlanınca tavukları bir tabak içerisine alın. Tavuk suyu tencere içerisinde kalsın. Pilav tenceresini ocağın üstüne koyarak altını açın. Tereyağını pilav tenceresi içine koyarak eritin. Çam fıstıklarını yağ içerisine ilave edin ve 2-3 dakika karıştırarak kavurun. Bu aşamada yağı çok yakmamaya dikkat edin. Ocağın altı kısık olsun. Bu arada pirinçleri yıkayın suyu durulana kadar yıkadıktan sonra tereyağı ve fıstık içine ilave edebilirsiniz. Pirinç üzerine nane, karabiber, tarçın ve tuzu ekleyip karıştırın. Tencere içindeki karışımı 1-2 dakika kavuruyoruz. Kuş üzümlerini son olarak ekleyin ve kısık ateşte kavurun. Sonra pilava tavuk suyu ekleyerek kısık ateşte pişirin. Pilav pişerken sizde tavukları didikleyin. Pilav pişince didiklenmiş tavukları pilava karıştırın ve pilavı dinlenmeye bırakın. Artık tavuklu iç pilav hazır. Servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }