{ "title": "Tavuklu Karnıyarık", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuklu-karniyarik.jpg", "date": "21.01.2024 12:24:57", "author": "Berşe", "article": [ { "article": "
Tavuklu karnıyarık, özellikle kırmızı et yemeyen kişiler için tavuklu karnıyarık alternatif bir tercih olarak düşünülebilir. Karnıyarık, yemek kültürümüzün olmazsa olmaz tarifleri arasında yer alan önemli lezzetlerden biridir. Ayrıca patlıcanın içerisinde çok miktarda C, B ve A vitaminleri yer aldığı için sürekli olmasa da iki haftada bir tüketmek genel sağlık açısından faydalı olacaktır. Et ile hazırlanmış küçük bir porsiyon karnıyarığın kalorisi 270 olduğu gibi karnıyarığın içerisine et yerine tavuk tercih dildiğinde bu kalori değeri kendiliğinden düşmekte ve sağlıklı bir yemeğe dönüşmektedir.

Tavuklu Karnıyarık Malzemeleri
Tavuklu Karnıyarık Nasıl Yapılır?

Tavuklu karnıyarık yemeğimizin yapılışına öncelikle patlıcanların sap kısımlarında bulunan fazlalıkları keserek başlayalım. Ardından pijama gibi çizgili olarak keselim ve orta kısımlarını birer çizgi atıp tuzlu suyun içerisinde beklemeye bırakalım. 5-6 dakika kadar beklettiğimiz patlıcanları suyun içerisinden alalım ve kurulayıp kızgın yağın içerisine bırakalım. Arkalı önlü her tarafı kızaran patlıcanları bir havlu kâğıdın üzerine alalım ve soğumaya bırakalım. Patlıcanlar soğurken biz de iç harcını hazırlamaya geçelim.

Tavuk etini küçük parçalar şekilde doğrayalım ve yıkayıp süzdürelim. Akabinde tavanın içerisine sıvıyağı ilave edelim ve tavuk etlerinin rengi dönene dek yağın içerisinde kavuralım. Kavrulmuş olan tavuk etlerinin yanına rendelenmiş sarımsakları, ince kıyım yapılmış biberler ile soğanı ilave edelim ve kavurma işlemini bir müddet daha sürdürelim. Baharatları, salçayı, rendelenmiş domatesi ve tuzu da bu aşamada harcın içerisine ekleyip karıştıralım. Hazır hale gelmiş olan iç harcı ortasını kestiğimiz patlıcanların içerisine biber yemek kaşığından fazla olacak şekilde dolduralım ve bir fırın tepsisini üzerine dizelim. Bütün patlıcanların iç kısmını doldurduktan sonra fırın tepsisine sıkı olacak şekilde dizelim ve üzerine bir yemek kaşığı salça ile açılmış bir su bardağı kaynar suyu ilave edip yemeği 250 derecelik fırına pişmesi için gönderelim. Fırında üzerleri kızaran tavuklu karnıyarık yemeğimizi sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }