{ "title": "Tavuklu Keşkek", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuklu-keskek.jpg", "date": "20.01.2024 05:51:56", "author": "Hasbi", "article": [ { "article": "
Tavuklu keşkek, öncelikle keşki tanıtmak gerekirse eğer Trakya bölgesinde sık yapılan bir yöresel yemeğimizdir. Gerçeği sırf boyun etinden yapılsa da günümüzde tavuk etiyle de yapılmaktadır. Az malzeme ile yapılan tavuklu keşkek lezzet bakımından da bir o kadar enfestir. Yalnız keşkek yapmanın püf noktası dövme işlemidir. Günümüzde her ne kadar keşkek yapmak için özel dövme aletleri olsa da asıl olanı köyler de keşkek yapmak için hala var olan özel çukurlar ve tokmak işlemidir.

Tavuklu Keşkek Malzemeleri
Tavuklu Keşkek Nasıl Yapılır?

Tavuklu keşkek için buğdayı bir gece öncesinden yıkayıp ılık suya ıslatalım. Islattığımız buğdayı bir gece suda bekledikten sonra suyunu süzelim ve bir düdüklü tencerenin içerisine alıp üzerini geçecek kadar temiz su ilavesi yapalım. Ocağın altını orta harlı olacak şekilde açalım ve buğdayları yumuşayana dek pişirelim.

Tavuk göğsünü de iyice yıkayalım ve ayrı bir tencerenin içerisine su ile alıp haşlamaya bırakalım. Pişmiş olan buğdayların suyunu süzelim ve başka bir tencerenin içerisine alalım. Buğdayların üzerine haşlanmış olan tavuğun suyundan 2 bardak kadar ekleyelim ve kısık ateşin üzerinde buğdayların üzerine tahta kaşıkla bastıra, bastıra pişirelim. 6-7 dakika kadar pişirdiğimiz buğdayların üzerine tel, tek didiklenmiş tavuk etlerini ilave edelim ve bastırarak pişirme işlemini sürdürelim. Tuz ve karabiber ekledikten sonra karıştırma işlemini birkaç dakika daha sürdürelim.

Tavuklu keşkek ne zaman erimiş kaşar peyniri kıvamına gelirse ocağın altını kapatalım ve bir servis tabağının üzerine tencerede bulunan bütün keşkeki ilave edip kaşıkla düzeltelim. Ayrı bir tavanın içerisine tereyağı alıp eritelim. Yağın içerisine kırmızı toz biberi ekleyip ocağın altını kapatalım ve önceden hazırladığımız tavuklu keşkekin üzerine gezdirip sosu ile sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }