{ "title": "Tavuklu Krep", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuklu-krep.jpg", "date": "21.01.2024 11:08:42", "author": "Balizza", "article": [ { "article": "
Tavuklu krep, oldukça basit ve pratik bir yemek tarifidir. Ortalama 20 dakikanızı ayırarak bu muhteşem yemeği hazırlayarak sofranıza getirebilirsiniz. Tek başına bir öğün olabileceği gibi, misafirleriniz için ana yemek olarak hazırlayabilirsiniz. Sunumu ile de harikalar yaratacak olan bu muhteşem yemeğin dilerseniz hazırlanışına geçelim.

Tavuklu Krep İçin Gerekli Malzemeler (2 kişilik)
Krep İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri İçin Gerekli Malzemeleri
Krepli Tavuk Nasıl Yapılır?

Mantarları temizlemek için ilk önce bol suyun içine ıslatın. Daha sonra tavuk butlarını yıkayarak kuşbaşı şeklinde doğrayın. Mantarları suyun içinden alarak suyunu süzdürdükten sonra, ufak ufak doğrayın. Uygun bir tavaya tereyağını ilave ederek ısıtın. Isınan yağda tavuk etlerini suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun. Kavrulan tavukların üzerine ufak ufak doğradığınız mantarları ilave ederek, kavurmaya devam edin. Tavuklar iyice yumuşadıktan sonra 1 çay bardağı kremayı ekleyin ve 5 dakika kadar pişirin.

Krep için çukur bir kabın içine süt, yumurta, tuz ve unu ekleyerek tel çırpıcı ile homojen bir şekilde çırparak, akışkan bir hamur elde edin. Krep tavasına 2 çorba kaşığı sıvı yağ dökerek ısıtın. Isınan yağa krep hamurundan bir kepçe dökerek, tavayı eliniz ile sallayıp, hamurun yayılmasını sağlayın. Hamurun her iki tarafını güzelce kızartın.

Hazırladığınız kreplerin içine tavuklu harçtan ilave ederek rulo şeklinde düzgünce sarın. Kreplerin birleşme yerleri alta gelecek şekilde borcam tepsiye dizin. Her bir krepin üzerine birer kaşar dilimi yerleştirin. Kaşarların düşmemesi ve kreplerin açılmaması için üzerine birer kürdan batırabilirsiniz. Fırınınız önceden 180 dereceye ayarlayarak ıstın. Borcam tepsiyi ısınan fırına vererek kaşar dilimleri eriyene kadar pişirin. Yemeği fırından aldıktan sonra servis tabağına yerleştirin ve üzerine ince uzun doğranmış havuç ve biber dilimleri ekleyerek sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }