{ "title": "Tavuklu Maklube", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuklu-maklube(1).jpg", "date": "19.01.2024 05:02:02", "author": "Feyha", "article": [ { "article": "
Tavuklu maklube, genelde sohbet eşliğinde yenilen bir yemektir ve bu nedenden dolayı da dini sohbetlerin ardından yemek saati geldiğinde büyük tencerelerde maklube pilavı yapılır ve yanında bir tas hoşaf ile tüketilir. Tavuklu maklube pilavının kökeni Arap ülkelerine dayanır ve ismini de bu sebepten ötürü malube olarak almıştır.

Tavuklu Maklube Malzemeleri
Tavuklu Maklube Nasıl Yapılır?

Öncelikle aldığımız tavuk göğsünü yıkayıp uygun büyüklükte bir tencerenin içerisine alalım ve üzerine su ilavesi yapıp pişmeye bırakalım. Su kaynamaya başladığında ocağın ayarını biraz kısalım ve tavuk etlerini kısık ateşte yumuşayana kadar pişirelim. Yeteri yumuşaklığa gelen tavukları suyun içerisinden bir çatal ile bir tabağın üzerine çıkartalım ve soğumasını bekleyelim. Tavuklar soğurken biz de pirinçleri sıcak dolu bir kabın içerisine alalım ve nişastasını verene dek bekletelim. Akabinde patatesleri yuvarlak şeklinde doğrayıp yıkayalım ve bir tabağın içerisine alalım. Patatesler kuruyunca kızartma tavasının içerisine alıp nar gibi kızartalım ve bir tabağın içerisine alıp bekletelim.

Tavuklu maklube pilavının pişeceği tencereye sıvıyağı alalım ve içerisine suyu süzülmüş pirinçleri ekleyip kavuralım. Kavurduğumuz pirinçlerin üzerine tavuk suyu ile normal su karışımı kaynar su ilavesi yapıp pirinçler suyunu çekene dek pişirelim. Suyunu çeken pilavımızı bir bezin üzerine saralım ve 5 dakika kadar dinlendirelim. Soğanları bir tavanın içerisine alalım ve tereyağı ile kavuralım. Yumuşayan soğanların içerisine bezelyeleri, havucu ve mısırı ekleyip biraz kavuralım. Önceden haşladığımız tavuğu küçük parçalara ayıralım ve malzemelerin bulunduğu tavanın içerisine alıp kavuralım. Baharatları da ekleyip malzemeyi harmanlayalım ve bir tane orta boy yuvarlak tepsinin etrafına patates dilimleri yerleştirip en altına da tavuklu malzemeyi dökelim. Akabinde önceden hazırlayıp dinlendirdiğimiz pilavı da tepsinin üzerine dökelim ve kaşığın ters tarafı ile hafif, hafif bastıralım. Hazırladığımız tavuklu maklube pilavının bulunduğu tepsiyi bir servis tabağının üzerine ters çevirip çıkartalım ve şeklini bozmadan servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }