{ "title": "Tavuklu Mantar Sote", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuklu-mantar-sote.jpg", "date": "19.01.2024 00:25:14", "author": "İncegül Berrin Ekmen", "article": [ { "article": "
Tavuklu Mantar Sote, her yörede ve her mutfakta yapımı ile kolay lezzetiyle de bir o kadar güzel bir yemektir. Bu yemek aynı zamanda pilav ile ister pirinç pilavı ile ister bulgur pilavı ile servis edildiğinde de lezzetine lezzet katılır. Zaten mantarın tavukla uyumu da yemeği bir o kadar lezzetli yapmaya yeterli olup ikili arasında çok leziz bir uyum oluşur. Tavuklu mantar soteyi aslında bütün ev hanımları kolaylıkla yapabilirler. Mantar yemekte zorlanan çocuklarımız için de mükemmel bir yemek türüdür çünkü tavukla bütünleşince çocuklarımız içinde mantar olduğunu anlamayıp böylelikle yemiş olurlar annelerin yemek seçme sorununa ideal bir yemek türüdür. Bu yemeği ocak üstünde tencerede, wok tavasında, güveçte ve fırında da yapmak mümkündür. Tavuklu mantar sote her mevsim de rahatlıkla yenebilen bir yemek çeşididir. Bu yemeğin sunumunda yemeğimize eşlik edecek yanında pilavla ve patates püresi ile ikram etmek yemeğe hem görüntü katarken hem de lezzet katacaktır. Tavuklu mantar sote için ben her zaman kültür mantarı tercih ederim ve tavsiyelerimi hep ondan yana tutarım. Artı yemeğimizin malzemesini sayarak yemeğimizin yapım aşamalarına geçebiliriz.

Tavuklu Mantar Sote İçin Malzemeleri
Tavuklu Mantar Sote Nasıl Yapılır?

Yemeğimizi hazırlama aşamasında ilk olarak yapmamız gerekenler sebzeleri eşit büyüklükte doğramaktır. Domatesleri küp-küp olacak şekilde doğrayıp daha sonra bir kapa alın. Kırmızı ve yeşil biberleri ortadan ikiye kesin, çekirdeklerini çıkarıp atın daha sonra biberleri yarım ay şeklinde çok büyük olmayacak şekilde kesin, bir tabağa koyun. Mantarları büyüklüğüne ve şekillerine göre ince dilimler olacak şekilde ya da isteğiniz doğrultusunda iri parçalar halinde doğrayın, bir tabağa koyun. Mantarların kararmaması, ilk halini koruması için limonlu suda bekletmeniz yemeğinize büyük oranda güzel bir görüntü kazandırır. Soğanların kabuklarını güzelce soyup, onları da küp-küp olacak şekilde doğrayıp daha sonra onları bir kaba koyun. Uygun bir tavada, zeytinyağını kızdırın. Kuşbaşı şeklinde doğranmış fileto tavuk göğüslerini tavaya koyun, suyunu salıp çekinceye kadar harlı ateşte soteleyin. Daha sonra önceden doğranmış olan sebzeleri sırası ile kırmızı ve yeşil biberleri, soğanları, mantarları ekleyip soteleme işlemine 10 dakika kadar daha devam edin. Ardından doğranmış domates, tuz ve doğramış olduğunuz sarımsağı ekleyin. Domatesler suyunu çekene kadar pişirme işlemini devam ettirmeniz gerekir. Domatesler suyunu çektikten sonra taze çekilmiş renkli karabiberi, kekiği ve pul biberi ekleyin, biraz karıştırdıktan sonra pişirmiş olduğunuz tavuklu mantar soteyi soğuması için ocaktan alın. Uygun genişlikte bir borcama koyun. Arzuya göre üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyebilirsiniz. Tavuklu mantar sote ılındıktan sonra servis edebilirsiniz yanında servis ederken patates püresi, pilav, çoban salatası, cacık veya ayranla servis yaparak menüyü zenginleştirebilirsiniz.

Afiyet olsun. Tavuklu mantar soteyi bu hazırlama aşamasına kadar getirip pişme işlemi bittikten sonra küçük güveçlere dökerek üzerlerine domates dilimi koyup onun da üzerine kaşar dilimi koyarak güveçleri fırına verirseniz sonuç ve lezzet mükemmel olur. Denemenizi tavsiye ederim.
" } ] }