{ "title": "Tavuklu Mantı", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuklu-manti.jpg", "date": "21.01.2024 09:52:40", "author": "Eslek", "article": [ { "article": "
Tavuklu mantı, genellikle herkes tarafından sevilerek tüketilen mantının pek çok hazırlama türü vardır. Değişik iç harçlar kullanılarak yapılan mantı çeşitleri arasında tavuklu mantı da oldukça popülerdir. Bu nefis mantıyla akşam yemekleriniz ve davet sofralarınızı şahane bir şölene dönüştürebilirsiniz. Beğeni ile tüketeceğiniz tavuklu mantı nasıl hazırlanıyor, dilerseniz hep beraber başlayalım.

Tavuklu Mantı İçin Gerekli Malzemeleri
Tavuklu Mantı Sosu için
Tavuklu Mantı Üzeri için
Tavuklu Mantı Nasıl Yapılır?

Tavuklu mantı yapımına öncelikle 1 adet kemikli tavuk göğüs etini uygun bir tencereye alarak, üzerine su ve yeteri kadar tuz ilave ederek ocağa alıp, tavuk etleri yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Ardından haşlanarak yumuşayan tavuk etlerini, haşlama suyunun içinden çıkarttıktan sonra, kemiklerinden ayırarak ufak ufak didikleyelim ve bir kenarda beklemeye bırakalım.

Daha sonra küçük bir tencereye yarım çay bardağı sıvı yağı ekleyerek ısıtalım. 1 adet kuru soğanın kabuklarını soyarak ince yemeklik doğradıktan sonra ısınan yağın içine alarak soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım. Kavrulmakta olan soğanların üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası ilave ederek salçaları da 2-3 dakika kadar kavurarak üzerine didilmiş tavuk etlerini ekleyerek karıştıralım. Üzerine 1 çay kaşığı karabiber, yeteri kadar tuz ilave ederek tavuklu harcımızı ocaktan alalım, ılıması için bekletelim.

Ardından 2 adet hazır yufkanın birisini tezgâhımızın üzerine sererek üzerine hazırladığımız iç harcın yarısını serpiştirerek yerleştirelim. Yufkayı rulon şeklinde saralım. Rulo şekline getirdiğimiz yufkayı 2 parmak iriliğinde keserek parçalara ayıralım. Diğer yufkaya da aynı işlemleri uyguladıktan sonra fırın tepsimizi yağlayarak kestiğimiz rulo parçalarını dik olacak şekilde dizelim. Ardından fırınımızı 200 derecede önceden ısıtarak tepsiyi fırına verelim ve yufkalar pembeleşinceye kadar pişirelim.

Tavuklu mantımızın sosunu hazırlamak için bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağını eritelim ve üzerine 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ilave ederek karıştıralım. Üzerine 1 çay bardağı kadar sıcak su ilave ederek sos kaynadıktan sonra ocaktan alalım. Fırından aldığımız tavuklu mantıların üzerine 2 su bardağı kadar ılık tavuk suyunu gezdirerek dökelim. 2-3 diş sarımsak ekleyerek kıvama getirdiğimiz yoğurdu mantımızın üzerine bir kaşık yardımı ile gezdirerek dökelim. Ardından yoğurdun üzerine sosu gezdirdikten sonra, üzerine 1 tatlı kaşığı kadar sumak, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ve karabiber serpiştirerek servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }