{ "title": "Tavuklu Milföy", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuklu-milfoy.jpg", "date": "21.01.2024 18:27:06", "author": "Damla Çetin", "article": [ { "article": "Tavuklu Milföy, Milföy hamuru evimizde acil gelen misafirler için bence kesinlikle bulunması gereken malzemelerdendir. Milföy hamuru içerisine yalnızca tavuk değil peynir ıspanak patates gibi harçlarda konulabilir. Tatlı olarak bile uygulanmaktadır. İçerisine reçel çeşitlerinden konabilir. Evinizde rahat ve kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetli milföy böreğinin tavuklu olanını paylaşacağım sizlerle.

Tavuklu milföy için gerekli malzemeler
Tavuklu Milföy Nasıl Yapılır?

Öncelikle orta boy bir tava içerisinde tereyağı eritilir. Ardından un ve süt üzerine ilave edilir topaklanmayı önlemek için iyice çırparak karıştırılır. İçerisine tuz ve baharat eklenir göz halinde köpük oluncaya kadar karıştırılır. Daha sonra küçük küçük parçalara ayrılmış olan tavuklar eklenir. Tavuğu atmadan önceki sosa beşamel sosu adı verilir. 5 dakika sonra ocağın altı kısık ateşe alınır bir beş dakikada o şekilde pişirilir ardından kapatılabilir. Şimdi sıra hamurlarda. Milföylere istenilen şekil verilebilir ancak benim yaptığım şekil eminim daha kolay ve görselliğe hitap edecektir. Milföyler tezgâh üzerine alınır elde biraz genişletilir ardından beşamel soslu tavuktan yeteri kadar alınır ve içerisine konur. Milföyler sağ alt ve sol alt köşeden birleştirilir. Aynı işlem sol üst ve sağ üst olarak da tekrarlanır bu şekilde hepsi tamamlanır tepsi içerisine yağlı kâğıt koymayı unutmayın aksi halde çıkarması zor olabilir yağlı kâğıt yok ise tepsi tabanını biraz yağlamanız yeterli olacaktır. Bütün işlem tamamlanmış ise daha önceden 170 derecede ısıtılmış olan fırında börekler pişmeye bırakılabilir en fazla 20 dakikada börekler hazır olacaktır afiyet olsun.
" } ] }