{ "title": "Tavuklu Nohut Yemeği", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuklu-nohut-yemegi.jpg", "date": "21.01.2024 08:03:06", "author": "Göksu", "article": [ { "article": "
Tavuklu nohut yemeği, ilk olarak nohut baklagiller familyasının en gözde besinlerinden biri olmakla beraber bitkisel protein değeri de oldukça yüksektir. İçerisinde B ve demir vitaminleri barındıran nohudu gerek etli olarak gerekse tavuklu olarak hazırlayabiliriz. Özellikle genel sağlık açısından çok yararlı olan nohudu haftada en az bir kere pişirip tüketmek gerekir.

Tavuklu Nohut Yemeği Malzemeleri
Yeteri kadar tuz.

Tavuklu Nohut Yemeği Nasıl Yapılır?

Bir gece önceden suyun içerisinde beklettiğimiz nohutları bol su ile yıkayalım ve bir kevgirin içerisine alıp suyunu süzdürelim. Düdüklü tencerenin içerisine 2 yemek kaşığı margarin ile 2 yemek kaşığı sıvıyağı alıp eritelim. Yağ eriyince bir tane tavuk göğsünü küp şeklinde doğrayıp tencerenin içerisine alıp soteleyelim. Tavukların rengi kızarınca tencerenin içerisine bir tane büyük kuru soğanı ve sarımsağı yemeklik şekilde doğrayıp ilave edelim ve kavurma işlemine devam edelim.

Soğanlar rengini değiştirince düdüklü tencerenin içerisine baharatları ve salçaları da ilave edip kavuralım. Salçaların kokusu çıkınca suyu süzülmüş nohutları tencereye aktaralım ve karıştıralım. Tencerenin içerisine yaklaşık 3 bardak kadar kaynar su ilavesi yapıp pişmeye bırakalım. 20 dakikanın ardından tencerenin kapağını açalım ve nohutları kontrol edelim. Eğer nohutlar istenilen yumuşaklığa gelmiş ve dağılmamış ise sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }