{ "title": "Tavuklu Nohutlu Pilav", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuklu-nohutlu-pilav.jpg", "date": "19.01.2024 23:09:20", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Tavuklu nohutlu pilav, ülkemizde oldukça meşhur olan bir pilav çeşididir. Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. Ana yemeklerin yanında sofralarda sıkça yer almaktadır. Özellikle kış mevsiminde yapılan ana yemek yanlarında daha çok tercih edilen bir pilav türüdür. Çok eskiden beri var olan tavuklu nohutlu pilav vücuda sağladığı fayda ile bilinmektedir. Kişi üzerinde oldukça olumlu etkilere sahiptir. Nohut ve tavuğun vücut üzerindeki faydaları herkes tarafından bilinmektedir. Yapımı pratik ve kolaydır. Zamandan tasarruf etmenizi sağlayan ve yarım saat içerisinde sofrada hazır bulundurabileceğiniz bir yemektir. Sindirim sistemi sağlığı içinde çok önemli bir yeri olan tavuklu nohutlu pilav kişinin sindirim problemi yaşamamasına yardımcı bir yemektir. Sizde babaannelerin ve dedelerin severek ve beğenerek, eski günleri yad ederek yiyebilecekleri bir yemek arayışı içinde iseniz tavuklu nohutlu pilavı tercih etmenizi öneriyoruz. Mutlaka denemelisiniz.

Tavuklu nohutlu pilav için gerekli malzemeler
Tavuklu nohutlu pilav nasıl yapılır?

Öncelikle tavuk göğsünü bol su ile yıkayıp düdüklü tencere içerisine koyun. Bir miktar su ve tuz ekleyerek düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Ocağın altını açın ve tavuğu pişmeye bırakın. Yarım saat pişmesi tavuk için yeterli olacaktır. Bu arada pilav tenceresine tereyağı ve zeytinyağını ekleyip ocağın altını yakın. Yağ ısınırken sizde pirinçleri bol su ile yıkayın. Pirincin bulanık suyu geçene kadar yıkamaya devam edin. Sonra pirinci ısınmış yağ içerisine ilave edin ve 2-3 dakika kavurun. Pirinç içerisine tuz, bulyon ve nohudu da ekleyip birkaç dakika bu şekilde kavurduktan sonra pilavın suyunu ilave edin. Pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirin. Pişim aşamasında tencere kapağını kapalı tutmanız pilavın buharıyla pişerek dahada lezzetli olmasını sağlayacaktır. Pilav suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatın. Pilavı 5-10 dakika dinlenmeye bırakın. Pilav dinlenirken sizde pişen tavukları tabağa alarak didikleyin. Teflon bir tava içerisine koyarak üzerine biraz tereyağı ekleyin ve bu şekilde kavurun. Kavrulan tavuklar nohutlu pilav dinlendikten sonra tabak üzerinde yer alacaklardır. Pilav dinlendikten sonra üzerine kavrulmuş tavuktan bir miktar koyup servis yapabilirsiniz. Tavuklu nohutlu pilav hazır. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }