Tavuklu patates hem fırında hem de tencerede pişebilen pratik bir yemektir. Özellikle kalabalık gelen konuklar için oldukça bereketli ve lezzetli bir tarif olan patatesli tavuk pek çok kişi tarafından da sevilerek tüketilir. Tavuklu patates çocukların da çok severek yedikleri bir yemek olmasının dışın da sağlık içinde çok faydalıdır. Bir porsiyon tavuklu patates yemeği yaklaşık olarak 250 kaloriye eş değer olmaktadır. Çok fazla kalorisi olmayan bu yemeğimizin tarifini vermeden önce patatesin ve tavuğun sağlık için ne gibi faydaları var? Hep beraber göz atalım.
Tavuk ve Patatesin Genel Faydaları Nelerdir?
Patates
Vücuda enerji verir ve kişilerin yorgunluklarını alır.
Özellikle patatesin kabuklarını oldukça ince soymak, patatesin faydasından yararlanmak adına önemlidir.
Damar sertliğini önler ve olası bir damar sertliği sorunu varsa giderilmesinde fayda sağlar.
Ayak ve ellerde bulunan çatlaklara iyi gelir.
Kabızlığı giderir ve sindirim şikâyetlerini en aza çeker.
Kandaki şeker miktarını düşürür ve diyabet sorunu olan kişiler için çok faydalıdır.
Tavuk
Fosfor ve kalsiyum bakımından çok zengin olan tavuk kemiklerin güçlenmesine de fayda sağlıyor
Testosteron hormonlarının düzenli çalışmasını sağlıyor.
İçerisinde bol miktarda çinko bulunduğu için cinsel isteksizliğin önüne geçiyor.
Kalp krizi riskini en aza çekiyor ve hücrelerin yenilenmesini sağlıyor.
Troit hormonlarını düzenliyor ve ciltte oluşması mümkün olan kırışıklıkları önlüyor.
Protein bakımından çok zengin olmasına rağmen yağ oranı da oldukça düşüktür.
Tavuklu Patates Malzemeleri
500 gr tavuk göğsü
3 tane orta boy patates
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tane orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığın tuz
1 tatlı kaşığı domates salçası + 1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
3 bardak su
Tavuklu Patates Nasıl Yapılır?
Tavuklu patates yemeğimiz için ilk önce tavuk göğsünü yıkayalım ve eğer ki kemikleri alınmamış ise kemiklerini çıkartıp küp şeklinde doğrayalım. Yemeğimiz pişeceği tencereye 3 yemek kaşığı sıvıyağ ilavesi yapalım ve yağ ısınınca tavuk etlerini tencereye alıp karıştıralım. 3 tane orta boy patatesimizin kabuklarını soyalım ve tavukların büyüklüğünde doğrayıp yıkayalım. Temizlenmiş olan patatesleri de tavukların yanın alıp kavurma işlemine devam edelim.
1 tane kuru soğanı halka, halka veya yemeklik olacak şekilde doğrayıp tenceremize alalım ve soğanlar ölene dek pişirelim. Soğanlar yumuşayınca yemeğimizin içerisine bir tatlı kaşığı biber ile bir tatlı kaşığı domates salçasını ekleyip karıştıralım. Tuzu, baharatları ve yemeğimizin suyunu ilave edip karıştıralım. Patatesler ve etler yumuşayana dek yemeğimizi pişirelim ve piştikten sonra da sıcak olarak sunum yapalım.