Tavuklu Patlıcan Yemekleri, Tavukta patlıcanda enfes bir ikili sizlerde hem doyurucu hem lezzetli hem besleyici hem de oldukça pratik bir akşam yemeği yapmak istiyor iseniz tavuklu patlıcan yemekleri tariflerini deneyebilirsiniz.
Tavuklu Yelpaze Patlıcan
Tavuklu Yelpaze Patlıcan İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Yeteri kadar tuz
İki tane büyük boy bostan patlıcan
Bir bölü dört çay kaşığı taze çekim tane karabiber
İki tane orta boy kuru soğan
Bir iki tatlı kaşığı kekik
İki diş sarımsak
On dal maydanoz
Üç yemek kaşığı kadar zeytinyağı
Bir iki su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Bir yemek kaşığı tereyağı
Bir bölü iki tatlı kaşığı biber salçası
Beş yüz gram kuşbaşı tavuk göğsü
Bir tane yeşil biber
Üç tane orta boy domates
Bir tane kırmızı biber
Tavuklu Yelpaze Patlıcan Nasıl Yapılır?
Öncelikle patlıcanların yeşil renkli sap kısımlarını üstünde bırakarak patlıcanları ortadan ikiye kesin. Yarım patlıcanları da uzun, uzun dilin. Aynı yelpaze şeklinde olacak. Tamamen kesmemeye sap kısımlarını bağlantı noktası olacak şekilde sabit bırakmaya dikkat edin. Daha sonra fırın tepsisi üstüne almış olduğunuz patlıcanları zeytinyağı ile çok az yağlayın. Sonra daha önceden ısıttığınız iki yüz derece fırında tam yirmi beş, otuz dakika kadar pişirin. Tavuklu iç harcı yapmak için sarımsak ile kuru soğanı ince, ince doğrayın. Daha sonra temizlediğiniz biberleri ve kabuklarını soyduğunuz domatesleri de doğrayın. Sonra maydanozun yapraklarını ince, ince kıyın. Arta kalan tereyağı ile zeytinyağını geniş bir tava içinde küçük, küçük doğramış olduğunuz tavuk etini biraz çevirin üstüne sarımsak ile soğanı da ilave ederek iyice soteleyin. Tavuklar renk alınca biberleri de ilave ederek çevirin sonra domates ve biber salçasını da ekleyin domatesler suyunu iyice çekene dek kavurun. Sonra taze çekilmiş tane karabiber, kekik ve tuz ile tatlandırın. Soteyi ocaktan indirin ve dinlenmeye bırakın. Fırından almış olduğunuz patlıcanların dilim aralarını çok az aralayarak yapmış olduğunuz tavuklu harçla doldurun. Üstüne rendelediğiniz kaşar peynirini serpin. Tavuklu soteyi yapmış olduğunuz tavanın içine biraz su koyun çalkalayın ve tepsinin dibine dökün. Daha önceden ısıtmış olduğunuz yüz seksen derece fırında kaşar peynirleri eriyip kızarana dek pişirmeye devam edin. İnce, ince kıymış olduğunuz maydanoz yaprakları ile de süslemesini yaptıktan sonra ılık şekilde servis yapın. Afiyet Olsun
Fırında Tavuklu Patlıcan Yemeği
Fırında Tavuklu Patlıcan Yemeği İçin Gerekli Olan Malzemeleri
İki su bardağı kadar su
Dört tane patlıcan
Yeteri kadar tuz
İki, üç tane patates
Bir yemek kaşığı domates salçası
Kekik
Bir tane tavuk göğüs eti (Dört yüz gram)
Karabiber
Bir tane kuru soğan
Pul biber
İki diş sarımsak
İki yemek kaşığı kadar sıvı yağı
Üzeri için
Biber
Domates
Fırında Tavuklu Patlıcan Yemeği Nasıl Yapılır?
Patlıcanları Alacalı soyun ve küp, küp doğrayın. Doğramış olduğunuz patlıcanları acı suyunu salması için tuzlu su içinde biraz bekletin. Tavuk göğsü etini küp, küp doğrayın sonra tavaya alın tavuklar suyunu çekene dek kavurun. Tavuk suyunu çektikten sonra üstüne sıvı yağı ilave edin. Sonra yemeklik şekilde doğradığınız sarımsak ile kuru soğanı ilave ederek ara, sıra karıştırarak soteleyin. Sonra baharatlar ile salçayı da ilave ederek iyice karıştırın son işlem suyunu da ilave edin ve kaynamaya başladığında ocaktan indirin. Sonra patateslerin kabuklarını soyun ve yıkayın küp, küp doğrayın ve sıvı yağın içerisinde kızartın. Patlıcanların suyunu süzdürerek kurulayın ve kızgın yağ içinde kızartın ve havlı kâğıt üstüne alın. Sonra tavuk etlerini kevgir kullanarak salçalı su içinden alın ve büyük boy dikdörtgen şeklindeki bor camın içine yayın. Üstüne önce patatesleri sonra da patlıcanları yayın sonra üstüne salçalı tavuk suyu gezdirin. Son olarak da üstüne biber dilimleri ile domates dilimlerini de yerleştirin. Önceden ısıttığınız iki yüz derece fırında on beş dakika kadar kontrol ederek pişirin. Pişen tavuklu patlıcan yemeğini fırından alın ve sıcak şekilde servis edin.