{ "title": "Tavuklu Pilav", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuklu-pilav.jpg", "date": "21.01.2024 10:23:27", "author": "Balamir", "article": [ { "article": "
Tavuklu pilav, düğün ve sünnet yemeklerinin vazgeçilmezleri arasındadır. Özellikle İç Anadolu'da sık yapılan ev düğünleri oldu ki! Yemekli olarak gerçekleşmiş ise birkaç çeşit sulu yemeğin yanına ek olarak tavuklu pilav servisi yapılmaktadır. Tavuklu pilavın kendine özgü aroması ve mükemmel lezzeti ile her yemeğin yanına şık görüntüsüyle eşlik etmektedir. Aynı zamanda bir bardak ayran ve yanında bir porsiyon salata ile tavuklu pilav günü rahatlıkla kurtarabilir.

Tavuklu Pilav Malzemeleri
Tavuklu Pilav Nasıl Yapılır?

Parçalara ayrılmış olarak aldığımız bir tane tavuğu bol su ile yıkayalım ve suyunu süzmesi için bir kevgirin üzerine alalım. Suyu süzülmüş olan tavuk parçalarını bir düdüklü tencerenin içerisine yerleştirip üzerine kaynar su ilavesi yapalım ve 1 şeker kaşığı pul biber, 1 yemek kaşığı tuz, 1 şeker kaşığı kara biber ilavesi ile tavukları pişmeye bırakalım. Yeteri kadar haşlanan tavukları tencerenin içerisine çıkartalım ve etlerini kemik kısımlarından ayırıp orta kalınlıkta didikleyelim.

Pirinçleri bol sıcak suyun içerisinde yarım saat kadar bekletelim ve sürenin ardından pirinçlerin suyunu süzüp bir kâsenin içerisine alalım. Pilav tenceresini ocağın üzerine oturtalım ve içerisine sıvıyağ ile margarin ilavesi yapıp eritelim. Erimiş yağın içerisine pirinçleri ilave edip 2-3 dakika kadar yani pirinçler birbirine tutup bırakıncaya kadar kavuralım. Yeteri kadar kavrulan pirinçlerin içerisine 1 yemek kaşığı kadar tuz serpiştirelim ve tavuk parçalarını da ekleyip çok hafif karıştıralım.

Ardından tencerenin içerisine bir su bardağı tavuk suyu ve 3 su bardağı normal sıcak su ilavesi yapıp tencerenin kapağını kapatalım. Bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kısalım ve suyunu çekene dek tavuklu pilav yemeğimizi pişirelim. Suyunu tam anlamıyla çektikten sonra tencerenin kapağını açalım ve bir havlu kâğıt ile tencerenin üzerine kapak yapıp tekrar tencerenin kapağını kapatalım ve yemeğimizi dinlenmeye bırakalım. 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra tavuklu pilavımız hazır hale gelmiştir, sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }