{ "title": "Tavuklu Şehriye Çorbası", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuklu-sehriye-corbasi(1).JPG", "date": "21.01.2024 18:53:27", "author": "Adnan", "article": [ { "article": "
Tavuklu şehriye çorbası, öncelikle tavuk etinden ve suyundan yapılan çorbalar her zaman daha lezzetli ve bir o kadar da güzel kokulu oluyor. Tavuğun çorbaya verdiği tat, çorbanın lezzetini ve kişilerin iştahını bir kat daha arttırıyor. Soğuk havalarda daha çok tercih edilen tavuklu şehriye çorbası, grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşıda koruyucu özelliği bulunuyor. Bilhassa bu çorbamızı hazırlarken içerisine taze sebzeler dahil edilirse besleyici özelliği bir kat daha artacaktır. Tavuklu şehriye çorbasını sevdiklerinize hazırlayarak şifalı ve faydalı bir çorba ikramında bulunabilirsiniz.

Tavuklu Şehriye Çorbası Malzemeleri
Tavuklu Şehriye Çorbası Nasıl Yapılır?

Tavuklu şehriye çorbası için ilk olarak tavuğu yıkayalım ve orta büyüklükte bir tencerenin içerisine alıp üzerine su ilavesi yapalım. Ocağın altını su kaynayana dek hızlı ateşe getirelim ve su kaynamaya başladığında ise kısık ateşe alıp tavuk etini pişmeye bırakalım. Ayrı bir tencerenin içerisine bir yemek kaşığı tereyağı ile iki yemek kaşığı sıvıyağı ilavesi yapıp eritelim. Yağlar ısınınca üzerine bir tane yeşil biber ile bir tane kırmızı biberi ince kıyım yapıp ilave edelim ve kavuralım. Biberler diriliğini yitirince tenceremize bir tane olgun domatesi rendeleyip ilave edelim ve karıştıralım.

Kavrulan sebzelerin yanına bir yemek kaşığı domates salçasını ilave edelim ve salçanın kokusu çıkınca tenceremize su ilavesi yapıp kaynamaya bırakalım. Çorbamızın suyu kaynamaya başladığında, diğer tarafta pişmiş olan tavuk etimizi kontrol edelim ve pişmiş ise suyun içerisinden çıkartıp soğumaya bırakalım. Bir su bardağı şehriyemizi sebzelerin bulunduğu tencereye alalım ve pişirelim. Soğuttuğumuz etimizi tel, tel didikleyelim ve çorba tenceremizin içerisine alalım. Tavuk etlerini çorba tenceremize ilave ettiğimizde eğer ki suyu gözümüze az gelmiş ise tavuğun haşlandığı sudan tenceremize alalım ve şehriyeler pişene dek çorbamızı kaynatalım. Bir tatlı kaşığı kuru naneyi, kırmızı pul biberi ve tuzu tavuklu şehriye çorbamızın üzerine serpiştirelim ve karıştıralım. Yeteri kadar pişmiş olan çorbamızın kapağını kapatmayalım ve yanında limon dilimleri ile sıcak olarak sunum yapalım.

Afiyet olsun.

Dip Not; Tavuklu şehriye çorbamız piştikten sonra kesinlikle tenceremizin kapağını sıcak iken kapatmayalım. Aksi halde tencerenin kapağını kapatırsak şehriyeler çok fazla şişeler ve çorbanın bütün suyunu çekerek lapa olur.
" } ] }