{ "title": "Tavuklu Sultan Kebabı", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuklu-sultan-kebabi.jpg", "date": "23.01.2024 03:34:17", "author": "Kudret Atila", "article": [ { "article": "Tavuklu Sultan Kebabı, Misafirlerimize gururla sunabileceğimiz hem gösterişli hem de lezzetli bir tarif. Evimizde kolaylıkla hazırlayacağımız bu yemeği tüm sevdiklerinize mutlulukla sunabilirsiniz. Yapımı oldukça kolay malzemeler isteğe göre, damak zevkine eklenebilir ya da çıkarılabilir.

Tavuklu Sultan Kebabı Malzemeleri (4 kişilik)
Beşamel Sos için
Tavuk Sultan Kebabı Nasıl Yapılır?

Patlıcanları çizgili şekilde soyduktan sonra küçük doğruyoruz. Tuzlu suda biraz bekletip acısını aldıktan sonra suyunu iyice süzüp yağda kızartıyoruz. Kızarttığımız patlıcanları peçete ya da havlu kâğıt serdiğimiz kaba koyuyoruz. Burada yağlarını iyice çekmesini sağlıyoruz. Bu arada tavukları küçük kuşbaşı şeklinde doğrayıp tavada hafiften soteliyoruz. Üzerine küçük küçük doğradığımız soğanları ekliyoruz. Soğanlar öldükten sonra salçayı ve ketçabı ilave ediyoruz. Kavurma işlemini sürdürüyoruz. Suyunu yeterince çektiğinde patlıcan ve bezelyeleri en üste ekliyoruz. Baharatları da tek tek koyduktan sonra 4-5 dakika daha orta ateşte pişirmeye bırakıyoruz. Süre dolduğunda altını kapatıp beklemeye alıyoruz. Beşamel sosumuzu yapmaya başlıyoruz. Margarin ya da tereyağını bir tavada eritiyoruz. Sütü ilave ettikten sonra yavaş yavaş unu ekliyoruz. Topaklanma meydana gelmemesi için diğer bir yandan karıştırıyoruz. En son tuzu ekip kapatıyoruz ocağı. Hazır yufkaların her birini 4 eşit parçaya bölüyoruz. Bölünen parçayı kâsenin üzerine seriyoruz. Kenarlardan sarkan kısımların ucundan koparıp kâsenin iç kısmını sağlamlaştırıyoruz. Üzerine tavuklu harcı ekliyoruz. Sarkan yufkalar ile harcın üzerini kapatıyoruz. Önceden yağladığımız fırın kabına ters çeviriyoruz. Bu işlemi tüm malzemeler bitene kadar tekrarlıyoruz. İşlem bittiğinde en üste beşamel sosu tek tek döküyoruz. Daha önce 180 derecede ısıttığımız fırına koyuyoruz. Yufkalar pembeleştikten sonra üzerine kaşar peynir rendesi döküyoruz. Tekrar fırına veriyoruz. Kaşar peynir eridikten sonra yemeğimiz hazır.

Afiyet Olsun.
" } ] }