{ "title": "Tavuklu Sulu Yemekler", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuklu-sulu-yemekler.jpg", "date": "20.01.2024 18:15:17", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Tavuklu sulu yemekler, Birçok farklı şekilde, içerisine farklı malzemeler eklenerek hazırlanabilen yemek çeşididir. Özellikle öğrenci evlerinin vazgeçilmezi olan tavuklu sulu yemekler, hazırlanışı kolay olduğu için fazlaca tercih edilir. Ancak tavuk yemeklerinde kullanılacak tavuğun taze olmasına dikkat edilmelidir. Bu nedenle tavuk satın alırken son kullanma tarihi mutlaka kontrol edilmelidir. Yazımızın devamında tavuklu sulu yemekler için tarifler bulabilirsiniz.

Sulu tavuk budu yemeği için gerekli malzemeler
Sulu tavuk budu nasıl yapılır?

Tavuk butları çeşmenin altında bol suyla birkaç el yıkanır. Ardından uygun bir tencereye alınıp, üzerine sıvıyağ ve tuz eklenir. Kısık ateşte ara ara karıştırılarak pişirilir. Tavuklar yumuşadıktan sonra ocaktan alınır. Farklı bir tencerenin içine az miktarda sıvıyağ eklenerek, kuru soğanlar piyazlık olacak şekilde doğranır. Patateslerin kabukları soyularak yıkanır ve soğanların üzerine elma dilimi şeklinde doğranır. Soğan ve patatesler birkaç dakika kavrulduktan sonra domates salçası eklenir. Üzerini hafif geçecek şekilde sıcak su eklenir. Su kaynadıktan sonra yemeğin tuzu ve baharatları eklenerek ocağın altı kısılır. Patatesler yumuşadıktan sonra domatesin kabukları soyulup, küp-küp doğranır. Eğer domateslerin tamamen erimesi istenirse patates ve soğanla birlikte kavrulabilir. Sonradan eklendiğinde daha diri kalır. Domateslerle birlikte yemek 10 dakika kaynatılır ve önceden pişirilen tavuklar yemeğe ilave edilir. Yemeğin piştiğinden emin olduktan sonra yemek ocaktan alınarak 10 dakika dinlendirilip, servis yapılır.

Afiyet olsun.

Sulu tavuk yemeği için gerekli malzemeler
Sulu tavuk yemeği nasıl yapılır?

Uygun bir tencerenin içine yeterince sıvıyağ alınır. Kuru soğanın kabukları soyulduktan sonra ince yemeklik olacak şekilde doğranır. Ardından tavuk göğsü kuşbaşı şeklinde doğranıp, kavrulan soğanların üzerine eklenir. Bir süre kavurduktan sonra ince doğranmış yeşil biber eklenir. Bir iki dakika sonra salça, baharatlar ve tuz eklenip karıştırılır. Kabakların kabukları kazındıktan sonra yıkanır ve önce uzunlamasına kesilerek küp olacak şekilde doğranır. Doğranan kabaklar ocaktaki malzemelere ilave edilir. Karıştırıldıktan sonra üzerine yeterince sıcak su eklenip, tencerenin kapağı kapatılır. Ocağın altı kısılarak kabaklar yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Pişen yemek ocaktan alınarak 5-10 dakika dinlendirilip servis yapılır. Tercihe göre servis anında üzerine dereotu serpilebilir.

Afiyet olsun.

Sulu tavuk yemeği için gerekli malzemeler
Sulu tavuk yemeği nasıl yapılır?

Sulu tavuk yemeği için tavuk göğsü, domatesler, biberler bol suyla yıkanır. Domateslerin kabukları soyulup, küp-küp doğranır. Biberlerin çekirdekleri ayıklanarak ufak olacak şekilde doğranır. Tavuk orta boy kuşbaşı şeklinde doğranır. Uygun bir tencerenin içine sıvıyağ alınır, yağ ısındıktan sonra yemeklik doğranmış kuru soğan yağa eklenir. Kuru soğanlar şeffaf bir hal aldıktan sonra doğranan tavuk ve biberler ilave edilir. Malzemeler birkaç dakika kavrulur ve sonra küp doğranmış domates eklenir. Domatesler kavrulduktan sonra üzerine bir su bardağı sıcak su ilave edilir. Son olarak tuz ve baharatlar eklenir. Tavuk eti yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.
" } ] }