{ "title": "Tavuklu Tel Şehriye Salatası", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuklu-tel-sehriye-salatasi.jpg", "date": "20.01.2024 21:44:31", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Tavuklu Tel Şehriye Salatası, salata çeşitleri özellikle hanımlar tarafından en sık olarak tüketilen besin grubudur. Hangi çeşit salata olursa olsun hepsi hanımlar için en gözde atıştırmalıklardan birisidir. Çoğunlukla kilo vermek isteyenler ya da sağlıklı bir şekilde beslenmeyi seçen kişiler salata tüketmeye özen gösterir. Eğer aynı salata türlerinden sıkıldıysanız şimdi sizi tavuklu tel şehriyeli salatayı anlatmak istiyorum. Yapımı oldukça basit olan bu salata içerisine eklenen yeşillikler ile muhteşem bir lezzete bürünmektedir. Bu salatayı hazırlarken özel bir malzemeye ihtiyaç duyulmaz, yeşillik çeşitleri, mısır, tavuk ve en önemli malzeme olan tel şehriye yeterli gelmektedir. Tavuklu tel şehriye salatasını kendi damak zevkinize göre farklı malzemeler ilave edilerek hazırlayabilirsiniz. Ayrıca vitamin, mineraller ve protein açısından oldukça besin değeri yüksek olan bir salatadır. Diyet yapıyorsanız ya da öğün geçiştirmek istiyorsanız mutlaka tavuklu tel şehriyeli salatayı denemelisiniz.

Tavuklu tel Şehriye Salatası İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Demlenmesi için
Tavuklu Tel Şehriye Salatası Nasıl Yapılır?

İlk önce tavuk göğsünü tencerenin içerisine alalım ve haşlanması için bırakalım. Bu arada tel şehriyeyi geniş bir yapışmaz tavanın içerisine alalım ve çok fazla yakmadan orta dereceli ateşte kavuralım. Ardından pembeleşen tel şehriyenin üzerine suyu ve tuzu ilave edilerek karıştırılır. Tavanın kapağını kapatın ve suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Tel şehriye suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatın ve demlenmesi için bırakın. Kırmızı papaya biberi ocağın ya da köz tavasında közledikten sonra kabuğunu alalım ve küp gibi doğrayalım. Aynı şekilde kornişon turşuları da doğrayalım. Havuçları rendeleyin, maydanoz ve dereotunu yıkadıktan sonra ince şekilde kıyın. Daha sonra haşlanmış olan tavuk göğsünü bıçak yardımı ile küp-küp doğrayalım. Demlenmiş olan tel şehriyeleri geniş ve derin bir kâsenin içerisine alalım. Daha sonra doğranmış olan bütün malzemeleri tavukları, konserve mısırı, limon suyunu, zeytinyağını ve tuzunu ilave ederek harmanlayalım. Tuzu damak zevkinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz. Ardından Tavuklu tel şehriye salatasını servis tabağına alalım. Üzerine kornişon salatalığı ince dilimleyerek süsleme yapabilirsiniz. Tavuklu tel şehriye salatası servis için hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }