{ "title": "Tavuklu Türlü", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuklu-turlu.jpg", "date": "21.01.2024 12:10:13", "author": "Havva Baltacı", "article": [ { "article": "
Tavuklu Türlü, istediğiniz gibi tencere yemeği gibi güveçte veya güveci fırına vererek de yapabilirsiniz. Öncelikle Tavuk türlü için gerekli malzeme listesi aşağıda verilmiştir. Kişi sayısına göre tavuk türlü için gerekli malzemelerinizin miktarını arttırabilirsiniz. Ayrıca türlü yapılacağı için mevsimine göre istediğiniz tercihinize göre sebzelerden de ekleyebilirsiniz veya koymayabilirsiniz.

Tavuklu Türlü Malzemeleri
Tavuklu Türlü Nasıl Yapılır?

Öncelikle malzeme listesini bir araya getirdikten sonra sebzeleri sirkeli suya koyarak 10 dakika beklettikten sonra yıkamaya alıp sonrasında doğramaya hazır hale getiriyorsunuz. Patlıcanların ve kabakların kabuklarını alacak olarak soyduktan sonra kuşbaşı şeklinde parçalara ayırıyorsunuz. Biberleri yemeklik doğruyorsunuz. Fasulyeleri ikiye veya üçe bölerek doğruyorsunuz. Mantarları yine küp şeklinde parçalara ayırıyorsunuz. Soğanları ve domateslerin kabuklarını soyarak doğrayın. Soyduğunuz patatesleri kuşbaşı iriliğinde parçalara ayırın. Sarımsakları tavuk türlü için soyduktan sonra onu da küçük parçalara ayırın ve tavuklu türlü için kullanabilirsiniz.

Eğer tavuk türlüyü güveçte yapacaksanız güveç tenceresi veya güveç tencereniz yoksa normal teflon veya çelik tencerede kullanabilirsiniz. Öncelikle hangi tencereyi kullanacaksanız tencerenin en altına kuşbaşı iriliğinde doğranmış tavuk parçalarını koymanız gerekiyor. Tavuk göğsünün üzerine doğradığınız tüm sebzeleri ekleyin. Bir tek sarımsakları bütün malzemelerin en üstüne koymanız gerekmektedir.

Ayrı bir kapta salça, sıcak su, sıvı yağ veya tereyağı koyun karıştırın ve sonra ilave olarak tuz ve malzeme listesinde verilen tüm baharatları koyun. Daha sonra sebze ve tavuk etli tencerenin üzerine ilave edin. Sonrasında ateşte pişirmeye bırakın.

Burada en önemli püf noktası tavuk türlüyü hiç karıştırmadan kısık ateşte sebzeler kendi suyunu bırakarak pişmesini sağlamaktır. Gerektiği takdirde sıcak su ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }