{ "title": "Tavuklu Un Çorbası", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuklu-un-corbasi.jpg", "date": "21.01.2024 15:06:49", "author": "Sedatiryakioğlu", "article": [ { "article": "Tavuklu un çorbası, Çorba sofralarımızın olmazsa olmazıdır. Yemeklerin başlangıç noktası sağlık ve sindirim açısından da oldukça faydalıdır. \"Tavuklu un çorbası\" da hem yapım olarak oldukça uyguna malzemeler ile hazırlayabileceğimiz hem de çocukların da çok sevdiği sağlıklı vitaminli bir çorbadır. Akşam yemeklerin de veya misafirlerimize de hazırlayabileceğiniz pratik bir çorbadır. Lezzetli çorbanın malzeme ve hazırlık aşamaları ise:

Tavuklu Un Çorbası Malzemeleri
Tavuklu Un Çorbası Nasıl Yapılır?

Orta boy bir tencere içerisinde tereyağı ve zeytinyağı karıştırıp eritelim. Daha sonra unu ilave edip biraz kavuralım hafif pembeleşene kadar bir taraftan tavuk göğsünü iki üç parçaya keserek ayrı bir tencerede haşlamaya koyalım. Kavrulan unun içerisine bir litre önceden kaynamış veya ılık da olabilir suyu ilave edelim. Aynı anda karıştırmaya devam edelim ki un topak topak kalmasın çorbamızın için de tuz ilave edelim, haşlanmakta olan tavuk göğsünü kontrol etmeyi de unutmayalım çorbamızın büyük bölümü artık tamam minik bir ip ucu çorbanın içine tavuk göğsünü eklemeden önce bir bilendir yardımı ile çırpalım bir iki kere kıvamını oldukça güzelleştirecektir emin olun. Artık tavuk göğsü iyice haşlanmış ve yumuşak kıvama gelince haşlanan suyun içerisinden ayrı bir kaba alıp didikleme veya minik küp-küp keserek kaynamakta olan çorbanın içerisine karıştırarak bir tahta kaşık eşliğinde dökebiliriz. Hatta haşlama suyundan da çorbaya biraz katalım tat olarak lezzetli kılacaktır. Ortalama 5-10 dakika kısık ateşte bırakalım çorbamız iyice kıvam alacaktır. Sunum yaparken isteğe göre de baharat kullanabilirsiniz önerilen nane, pul biber yakışacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }