{ "title": "Tavuklu Yoğurt Çorbası", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tavuklu-yogurt-corbasi(1).jpg", "date": "20.01.2024 08:46:59", "author": "Berrun", "article": [ { "article": "
Tavuklu yoğurt çorbası, akşam yemeği öncesinin olmazsa olmazlarından olan çorba, sağlık içinde oldukça faydalıdır ve bağırsakların yumuşamasını sağlamaktadır. Aynı zamanda küçük çocukların gelişimleri için her gün bir kâse çorba yedirilmesi hakkında tüm doktorlar hem fikir. Tavuklu yoğurt çorbasının da içerisinde bulunan vitamin ve mineraller çocukların ihtiyacı olan gereksinimi karşılamaktadır. Ülkemizde her bölgede yapılan ve çok sevilen tavuklu yoğurt çorbası, nasıl yapılır, hazır aşamasında kullanılan malzemeler ve pişirilme aşaması ile huzurunuzda.

Tavuklu Yoğurt Çorbası Malzemeleri
Üzeri için
Tavuklu Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

Tavuklu yoğurt çorbamızın hazırlanışı için öncelikle bir tane tam tavuk göğsünü yıkayalım ve uygun büyüklükteki bir tencerenin içerisine alıp üzerine su ilavesi yapalım. Ocağın üzerine yerleştirdiğimiz tencerenin kapağını yarım olacak şekilde kapatıp tavukları haşlamaya bırakalım. Tavuk eti haşlanırken içerisine sarımsak, patates veya maydanoz sapı ilave edebilirsiniz. Hem besleyici özelliği artmış olan hem de lezzetine lezzet katmış olursunuz.

3 su bardağı sıcak suyu bir tencerenin içerisine alalım ve üzerine yıkanmış pirinçleri ilave edip haşlayalım. Pirinçler dağılmayacak şekilde haşlandıktan sonra suyunu süzelim ve bir kenarda bekletelim. Süzme yoğurdu, normal yoğurdu, yumurtayı ve unu derin bir kabın içerisine alıp karıştıralım. Karıştırdığımız yoğurtlu sosun içerisine dökmek ve kıvamını açmak için tavuk suyundan bir su bardağı kadar alıp soğutalım ve soğuyunca sosun içerisine ilave edip karıştıralım. Yumuşamış olan tavuk etini küp şeklinde doğrayalım veya didikleyip bir kenarda bekletelim. Tavuğun haşlandığı tencereye biraz daha su ilavesi yapıp kaynatalım. Su kaynayınca hazırladığımız sosu bir kere de tencereye aktaralım ve sürekli karıştırarak pirinçleri de ilave edip pişirme aşaması geçelim. Didiklediğimiz tavuk etlerini de tencereye aktarıp birkaç dakika kadar çorbamızı pişirelim.

Tavuklu yoğurt çorbasını ocağın üzerinden indirelim ve çorba ılıyınca içerisine tuzunu ilave edip karıştıralım. Eğer ki çorbaya tuzu önceden ilave ederseniz çorbanız kesilebilir ve kıvamı bozulur. Bir tane küçük sos tavası alalım ve içerisine tereyağı ilave edip eritelim. Kırmızı pul biber ile naneyi yağın içerisine ilave edip karıştıralım ve tavuklu yoğurt çorbasını servis yaparken tabakların üzerine sostan gezdirip sıcak olarak sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }