{ "title": "Tencerede Tavuklu Patates", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tencerede-tavuklu-patates.jpg", "date": "21.01.2024 10:16:00", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Tencerede Tavuklu Patates, tavuk ile patates birbirine çok yakışan ve oldukça lezzetli bir yemek olmaktadır. Tavuklu patatesi tencerede, fırında, güveçte ve farklı pişirme kaplarının içerisinde istediğiniz her yöntem ile pişirmek mümkündür. Tencerede hazırlanan tavuklu patates oldukça besleyici ve doyurucu bir yemektir. Çünkü beyaz et protein, vitamin ve mineraller açısından yüksek değere sahipken, aynı şekilde patates hem vitamin hem mineral hem de nişasta açısından en yüksek değere sahip olan gıda maddesidir. Büyük küçük herkes tarafından sevilerek ve beğenilerek tüketilen tavuklu patates hazırlanma ve pişirme konusunda oldukça basit olan bir yemektir. Tencerede tavuklu patatesin yanında isterseniz pirinç pilavı ile ikram edebilirsiniz. Ayrıca eve habersiz gelen misafirlere ya da dışarıda çalışan bayanlar için en pratik hazırlanan yemeklerden birisidir. Hem çok kolay hem de çok lezzetli olan tencerede tavuklu patatesi sevdiklerinize hazırlayarak sofralarınızda yer açabilirsiniz.

Tencerede Tavuklu Patates İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Tencerede Tavuklu Patatesin Nasıl Yapılır?

İlk önce tencereyi ocağın üzerine alalım ve ocağın altını açalım. Ardından tereyağını içerisine ilave edelim, eritelim. Kuru soğanların kabuklarını soyalım ve yemeklik olacak şekilde küp gibi doğrayıp eriyen tereyağının içerisine ilave edelim ve kavurmaya başlayalım. Kuru soğanlar şeffaflaşıncaya kadar çok yakmadan kavuralım. Daha sonra domates salçasını ve biber salçasını ekledikten sonra kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. İçerisine tavuk göğsünü kuşbaşı olacak şekilde doğrayıp ilave edelim. Bu arada patateslerin kabuklarını soyalım, yıkayalım ve önce ortadan ikiye sonra parçaları içe bölerek çok fazla büyük olmayacak şekilde keselim. Hazırladığımız patatesleri de kavrulan tavukların içerisine ilave edelim. Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra üzerine tuzu, karabiberi, kekiği ve kırmızı pul biberi ilave ettikten sonra karıştıralım. Ardından kaynamış sıcak suyu üzerine ilave edelim ve tencerenin kapağını kapatalım. Patatesli tavuk kaynayınca ocağın altını kısalım ve yaklaşık olarak 30-40 dakika arasında pişirelim. Arada bir çatal ile patatesin yumuşayıp yumuşamadığını kontrol edebilirsiniz. Tencerede patatesli tavuk piştikten sonra yemeğimizi servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }