{ "title": "Tuzda Tavuk", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/tuzda-tavuk.jpg", "date": "19.01.2024 23:53:41", "author": "Erçin", "article": [ { "article": "
Tuzda tavuk, tuz ile her tarafı kaplanan tavuk tamamen kendi suyu ile pişiyor ve kendine has tarif edilmez lezzetini de buradan alıyor. Eğer ki tuzda tavuk tarifini daha önce hiç denememiş iseniz size biraz farklı gelebilir. Bu tarifi her zaman yapamasak bile ağır misafirlerimiz geldiğinde veya iftar menüsüne dahil edip güzel bir ziyafet sofrası hazırlayabiliriz.

Tuzda Tavuk Malzemeleri
Tuzda Tavuk Nasıl Yapılır?

Tuzda tavuk için aldığımız bütün tavuğu ocağın üzerine alalım ve minik tüylerini kısık ateşte yakalım. Ardından tavuğumuzu güzel bir şekilde yıkayalım ve tavuğun içerisine tavuk çeşnimizden bir yemek kaşığı kadar ilave edip elimiz ile yayalım. Çeşnimizin içerisinde yeteri kadar tuz bulunduğundan dolayı ayriyeten tuz kullanmamıza gerek yok. Bir tane bütün patatesimizin kabuklarını soyalım ve iri şekilde dilimleyip tavuğun içerisine dolduralım.

Tavuğun içerisine arzu ederseniz bulgur ve iç pilav hazırlayıp doldurabilirsiniz. Kaya tuzunu geniş bir tepsinin üzerine ilave edelim ve su ile yumurta akını da tuzun üzerine alıp yoğuralım. Bu aşamada tuzun hamur kıvamına gelmesi gerekiyor. Tavuğu pişireceğimiz fırın tepsisinin içerisine yaklaşık 1 cm kalınlığında hazırladığımız tuzdan ilave edip yayalım. Tuzun üzerine içini patates ile doldurduğumuz tavuğumuzu yerleştirelim.

Tavuğun her tarafını kalan tuz ile kaplayalım. Bu aşamada tavuğun pişerken içerisine hiçbir şekilde hava almaması gerekiyor. Hazırladığımız tuzda tavuğu 200 derecelik fırında yaklaşık 1,5 veya 2 saat kadar pişirelim. Sürenin ardından pişen tavuğu tüm haliyle masamıza getirip görsellik eşliğinde sunum yapalım. Eğer etraf kirlenmesin diyorsanız tavuğun üzerinde bulunan tuzu sert bir cisimle kırıp tavuğu tuzun içerisinden itinalı bir şekilde çıkartıp sunum yapabiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }