{ "title": "Yufkalı Tavuklu Börek", "image": "https://www.tavukyemekleri.gen.tr/images/yufkali-tavuklu-borek.jpg", "date": "21.01.2024 06:46:55", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Yufkalı tavuklu börek, Özellikle çalışan bayanların sıklıkla yapabileceği hem değişik hem de lezzetli börek çeşitlerinden bir tanesidir. İçerisindeki malzemelerden tavuk eti hem lezzetli hem de doyurucu etkisi ile herkesin rahatlıkla yapımı misafirlerine ikramlarda bulanabileceği bir börek çeşididir. Neredeyse her evde olan tavuk etinin birçok çeşidi vardır ama özellikle göğüs eti kullanılır ki hem yağsız hem de kemiksiz yapısı ile börekte kullanılması kolay bir tavuk etidir.

Yufkalı tavuklu börek malzemeleri
İçine sürülecek malzemeler
Üzerine sürmek için
Yufkalı tavuklu börek nasıl yapılır?

Yemeğimizi hazırlayabilmeniz için özellikle en başta tavuklu harcın hazırlanması gerekir. Tavuklu olan iç harcını hazırlamak için tavuk göğüs etleri bir tencere içerisine su eklenerek ocak üzerine tavuk etleri de konularak kaynamaya bırakılır. Haşlanan tavuk eti küçük küçük doğradıktan sonra bir tava içerisine yağ soğan ve biberler doğranarak ocakta kavrulmaya bırakılır. İçerisine atacağınız bir miktar tuz ile yanmadan pembeleşmesini sağlayarak içerisine tavuk parçaları ilave edilir. Daha sonra içerisine gereken baharatlar olan tuz, karabiber ve pul biberi ile tavuk baharatı da ilave edildikten sonra iyice özleşene kadar kavrulur ve dinlenmesi için bir tarafta bekletilir.

Daha sonra aldığımız yufkalar düz bir zemin üzerinde parçalarına ayrılarak önceden yağladığımız fırın tepsisi içerisine birinci yufka yerleştirilir ve fazla gelen yufka parçaları koparılarak tepsi içerisine bir kat daha yapıılır ve üzerine yoğurt yumurta sarısı ve yağ eklenerek börek fırçası yardımı ile tepsiye yerleştirilen yufkanın üzerine eşit şekilde sürülür daha sonra ikici kat yufka ilave edilerek işlem tekrarlanır ve bu kata tavuk harcı eşit şekilde dağıtılarak iyice boş yer kalmayacak şekilde yerleştirilir. Üzerine üçüncü parça yufka yerleştirilerek tekrar yoğurtlu yumurta karışımı sürülerek bir kat daha aynı işlem tekrarlanır ve üzerine tekrar tavuk harcı ilave edilir. En son üzerine iki kat daha yufka yerleştirilerek börek tepsimiz hazır hale gelir. Artık böreğimiz hazır ve en üst kısmının piştiğinde kırmızı bir görüntü alabilmesi için üzerine son olarak kalan yoğurtlu yumurta karışımı iyece sürülerek üzerine susam veya çörek otu serpiştirilerek süslenir ve daha önceden 180 derece sıcaklıkta ısıttığımız fırın içerisine pişmesi için bırakılır ortalama olarak 25 dakika kadar fırında pişen böreğimiz hazır ve servis edilebilir hale gelmiştir. Şimdiden beş çayları yanında yiyeceğiniz böreğiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }