Lezzetli bir marine işlemi için yukarıda sizlere vermiş olduğumuz 3 tavsiye dikkat etmeniz gereken en önemli noktadır.
Bunun ardından sizlere kolay bir şekilde uygulayabileceğiniz marine işlemi için gerekli malzemeler ve tarifi ile devam edebiliriz.
- Tavuk etinize ve pişireceğiniz yemeğe uygun olarak zeytinyağı, süt ya da yoğurt
- Karabiber
- Sarımsak
- Pul biber
- Kekik
- Biber ya da domates salçası
İsteğinize göre kullanmak istediğiniz farklı baharatları da marine karışımına ilave edebilirsiniz. Bol baharat kullanarak yapacağınız terbiyenin lezzeti daha da artacak yemeğiniz de daha tatlı olacaktır.
Tavuk Marine İşlemi
Tüm malzemeleri birbirine karıştırdıktan sonra tavuk marine işlemine geçebilirsiniz. Hazırladığınız tavukları marine malzemeleri ile birleştirerek karıştırabilirsiniz. Hazırladığınız tavuk marineyi en az 2-3 saat kadar buzdolabında bekletmenizi tavsiye ediyoruz. Bunun dışında hazırladığınız tavuk dilerseniz 2-3 günde buzdolabında bekleyebilir. Hazırladığınız marine edilmiş tavukları sofraya sunmadan 1 saat önce pişirmeye başlayabilirsiniz.
Tavuk Eti Marine Süreleri
Tavuk etlerine uygulanan marine süreleri aslında etin cinsine göre farklılık göstermektedir. Eğer göğüs eti marine etmeyi düşünüyorsanız boz dolabında en az 3-4 saat kadar marine etmeniz gerekiyor. Şinitsel gibi bir kızartma yapmayı planlıyorsanız göğüs etini sütün içerisinde en az 1 saat kadar dinlendirmeniz gerekmektedir. Kanat gibi ızgara yapmayı düşündüğünüz tavuk etini ise tüm marine işlemini uyguladıktan sonra 15-20 dakika kadar bekletmeniz yeterli olmaktadır. Bu sayede dinlendirerek marine ettiğiniz tavuklarınız daha lezzetli olacaktır.
Tavuk Marine Faydaları Nelerdir?
Mutfağınızda farklı lezzetler yaratmak için uyguladığınız önemli işlemlerden birisidir marine. Tavuk marine tavuk etini olduğundan daha lezzetli hale getirmek için yapılan bir işlemdir. Bunun yanı sıra marine etmenin faydalarından birisi de eti yumuşatması olmaktadır. Tavuk marine sindirimi de kolaylaştırmaya yaramaktadır. Yemeğinizi daha lezzetli hale getirmek için marine işlemini mutlaka uygulamanızı tavsiye ediyoruz. Tavuk marine işleminde dikkat etmeniz gereken püf noktaların başında etin çok fazla bekletilmemesi gelir. Tavuk etini marinede çok fazla bekletmeniz sertleşmesine ve lif lif olmasına yol açar. Bu nedenle en uzun süre 2 gün olursa tavuk etiniz istediğiniz kıvamı ve lezzeti bozmamış olur.