Çıtır tavuk, cips tadında çıtır çıtır tavuklar hazırlamak hiç zor değil. Sizin için paylaşacağımız tarifler ile çıtır çıtır mükemmel tavuklar hazırlayıp hem kendinizi hem de sevdiklerinizi şımartabilirsiniz. Çıtır tavukları ana yemek olarak kullanabileceğiniz gibi ara sıcak olarak da hazırlayabilirsiniz.
Çıtır T
avuk İçin Gerekli Malzemeler (2 kişilik)
- 8-10 tane tavuk kanat
- Tavuğu Maine Etmek İçin
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- Yarım tatlı kaşığı toz zencefil
- Yarım tatlı kaşığı sarımsak tozu
Tavukları Bulamak için
Tavuğu Çıtır Yapmak için
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı mısır nişastası
- Yarım tatlı kaşığı sarımsak tozu (Sarımsak tozu yerine sarımsak kullanılabilir)
- Kırmızı pul biber ve tuz
Kızartmak için
Çıtır Tavuk Nasıl Yapılır?
İlk olarak tavuk kanatları kesme tahtasına alarak 3 parçaya bölüp, yıkayın. Tavuğu marine etmek için çukur bir kabın içine zencefil, soya sosu ve sarımsak tozunu ilave edip homojen bir şekilde karıştırın. Tavukları içine alarak tekrar harmanlayın. Bu şekilde tavukları 1 saat kadar buzdolabında bekletin.
Tavukların çıtırı için farklı bir kabın içinde un, mısır nişastası, sarımsak tozu, tuz ve kırmızı pul biberi karıştırın. Buzdolabında beklettiğiniz tavukları yıkayın. Yumurtayı ufak bir kâsede çatal yardımı ile çırpın.
Yıkadığınız tavukları önce yumurtaya, sonra çıtır sosa bulayın. Kızartma tavasına yeteri kadar sıvı yağ ekleyerek kızdırın. Kızgın yağda tavukları kızartın.
Afiyet olsun.
Çıtır Tavuk İçin Gerekli Malzemeler (4 kişilik)
- 8 tane tavuk baget
- 2 kutu çıtır pane harcı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 dilim limon
- 3 tane yumurta
- Kırmızı pul biber, kekik, karabiber, köri
Çıtır Tavuk Nasıl Yapılır?
Tavuk bagetleri uygun bir tencereye alarak üzerini geçecek şekilde su ilave edin. Bir miktarda tuz ekleyerek orta hararetli ocakta 15-20 dakika kadar haşlayın. Pane harcını geniş bir kaba alıp, içine köri, kırmızı pul biber, karabiber ve kekiği ekleyin.
Uygun bir kâsenin içine 3 adet yumurtayı kırdıktan sonra limonu sıkıp karıştırın. 1 su bardağı sıvı yağı kızartma tavasına alarak kızdırın. Haşlanan tavuk bagetleri ilk önce çırptığınız yumurtaya, sonra pane harcına bulayın. Bagetleri kızgın yağda arkalı önlü iyice kızartın. Kızarttığınız bagetleri havlu kâğıt serili bir kaba alarak yağını süzdürdükten sonra servis yapın.
Afiyet olsun.
Çıtır Tavuk İçin Gerekli Malzemeleri
- Yeteri kadar tavukgöğsü
- 1 tane yumurta
- 1 paket mısır cipsi
- Un
- Sıvı yağ
Çıtır Tavuk Nasıl Yapılır?
Tavukgöğsünü yıkadıktan sonra bıçak ile ikiye ayırın. Buzdolabı poşetine alın ve et döveceği ile inceltin. Ardından zevkinize göre kesin. Mısır cipsini mutfak robotundan geçirdikten sonra bir kâseye alın. Ardından farklı bir kâseye unu boşaltın, daha sonra yumurtaları çırpın. Tavukgöğsünü ilk önce una, ardından yumurtaya ve son olarak mısır cipsine bulayın. Yeteri kadar sıvı yağı kızartma tenceresine boşaltıp kızdırın. Hazırladığınız tavukları kızgın yağda kızarttıktan sonra servise sunun afiyet olsun.