Fırında kaşarlı tavuk, hazırlanışı çok uzun sürmeyen tavuk yemeklerinden biridir. Fırında kaşarlı tavuk özellikle ne yapsam da günü kurtarsam diye düşünen bayanlar için bir kurtarıcı olarak düşünülebilir. Her yemeğe yakışan kaşar peyniri özellikle de tavuk ile buluşunca tam anlamıyla hem gözleri hem de mideyi inanılmaz derecede doyuruyor.
Fırında Kaşarlı Tavuk Malzemeleri
- Yarım kilo kuşbaşı tavuk eti
- 2 tane iri boy patates
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- 1 küçük fincan sıvıyağ
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 fiske karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- Yeteri kadar tuz
- 1 çay bardağı sıcak su
Fırında Kaşarlı Tavuk Nasıl Yapılır?
Fırında kaşarlı tavuk için aldığımız tavuk etlerini öncelikle yıkayalım ve ardından bir süzgecin içerisine alıp suyunu süzdürelim. Suyu süzülen etleri bir fırın tepsisinin içerisine dizelim ve üzerlerine baharatları serpiştirip harmanlayalım. 2 tane iri boyutta olan patatesimizin kabuklarını soyalım ve küp şeklinde doğrayıp tavuk etlerinin üzerine dizelim. Yemeğimizin üzerine sıcak su ilave edelim ve tepsimizi fırına gönderip yaklaşık yarım saat kadar 185 derecede pişirelim.
Tavuklar ve patatesler yeteri yumuşaklıkta pişince yemeğimizi fırından alalım ve üzerine bir su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirip tepsiyi tekrar fırına gönderelim. Kaşar peynirleri eriyip hafif kızarınca tepsimizi fırından çıkartıp yemeğimizi servis tabaklarına paylaştıralım ve sıcak olarak sunum yapalım.
Afiyet olsun.