Öncelikle tavukları güzelce yıkayalım.
İsterseniz tavuğun üstündeki derileri sorabilirsiniz. İsteğe göre deriyi sorarsanız pilavın yağ oranı az olur. Tavukları biraz kaynatalım. Pirinçlerimizi ılık suda bekletelim. Pilav tenceresine küp-küp doğradığımız kapya biberi koyalım. Zeytinyağı ile hafif öldürelim. Daha sonra küp doğradığımız havuçları tencereye koyalım, havuçları da iki kere biberle kavuralım. Ilık suda beklettiğimiz pirinci süzüp tencereye ekleyelim. Pirinci kavurduktan sonra bezelyeleri tencereye ilave edelim. Kavurduğumuz pirinci borcamın alt kısmına yayalım. Haşlanan tavukları da pilavın üzerine koyalım. Tavuğun suyunu kaynar bir şekilde pirincin üzerini geçecek kadar ekleyelim. Önceden ısıtılmış fırına koyalım. Su çekene kadar pişirelim. Ama bu arada pirincin pişip pişmediğini kontrol etmek gerekmektedir. Pirinç pişmediği zaman üzerine su ekleyin.
Pirinç piştiğinde fırında tavuklu pilavımız hazırdır. Afiyet şifa olsun.