Öncelikle bir adet tavuk göğsünün haşlamak için düdüklüye ya da tencereye koyup, üzerine su ekleyip ocağın üzerine koyun. Kaynayana kadar ocağın altını yüksek ateşte açın. Kaynadıktan sonra pişip pişmediğini kontrol edin. Tavuk pişince didikleyip bir kâseye boşaltın.
Daha sonra iç malzemeyi hazırlamaya başlayın. Kuru soğanı ince küp doğrayıp bir tavaya dökün üzerine yağ gezdirdikten sonra hafif pembeleşinceye kadar kızartın. Daha sonra üzerine didiklediğiniz tavukları döküp karıştırın. Daha sonra üzerine bir kâse garnitürü temiz süzüp yıkadıktan sonra içine aktarın daha sonra isteğe bağlı baharat ve tuzu ekleyip harmanlayın. Baharat olarak karabiber ve pul biber yakışır. Daha sonra yufkaların tezgâhın üzerine alarak üçgen şeklinde isteğe bağlı büyüklükte kesin. Daha sonra sigara böreği sarar gibi börekleri sarın. Daha sonra börekleri önce suya daha sonra galeta ununa batırın her tarafını galeta ununa bulayın. Diğer yufkaları da aynı işlemden geçirin. Daha sonra yağlanmış fırın tepsisine ya da yağlı kâğıt serili fırın tepsisine börekleri belli aralıklarla dizin. Ben börekler için fırın tepsisine yağlı kâğıt sermeyi tercih ediyorum. Daha pratik yapışmadan çıkmasını sağlıyor. Daha sonra 180 derecelik bir fırında üstleri kızarana kadar yaklaşık olarak 20 dakika kadar pişirin.
Şimdiden Afiyet Olsun.