İç pilavlı tavuk, yemeğe misafirleriniz var ve siz ne pişireceğinize karar veremediniz. Muhteşem bir lezzete imza atacak olan iç pilavlı tavuğu daha önce hiç denememişseniz mutlaka misafirleriniz için denemelisiniz. Sunum olarak da harikalar yaratacak iç pilavlı tavuğa misafirleriniz de bayılacak.
İç Pilavlı Tav
uk İçin Gerekli Malzemeleri
- 1 tane tüm tavuk
- 1 tane limon
- Tuz
- Fırın poşeti
Tavuğu Marine Etmek için
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çorba kaşığı salça
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- Kırmızı pul biber, karabiber, kekik, fesleğen, biberiye
İç Pilav için
- 2 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 1 tane orta boy kuru soğan
- Yenibahar, karabiber, tuz
- 1 yemek kaşığı çam fıstığı
İç Pilavlı Tavuk Nasıl Yapılır?
İç pilavlı tavuk için kullanacağımız tavuğu, bir gece önceden yıkayın, tuz ve limon ile iyice ovarak bir süre bu şekilde bekletin. Tavuğun marinesi için, çukur bir kabın içine 2 yemek kaşığı yoğurt, salça, sıvı yağ ve baharatları ilave ederek karıştırın. Daha sonra beklettiğiniz tavuğa, hazırladığınız sosu güzelce sürün. Soslanan tavuğu tekrar buzdolabına alarak bir gün bekletin.
Tavuğun iç pilavı için, pirinci bol su ile yıkayın ve sıcak su ile ıslatın. Pilav tavasına sıvı yağı ilave ederek ısıtın. Kuru soğanın kabuklarını soyarak incecik yemeklik doğrayın.
Isınan yağa doğradığınız soğanları ekleyerek kavurun. Kavrulan soğanların üzerine çam fıstıklarını ilave ederek 2-3 dakika kadar daha kavurun. Sıcak su ile ıslattığınız pirinci süzerek, tavada kavrulan soğan ve çam fıstığının üzerine ekleyin. Ardından baharatları da ilave ederek pirinçler şeffaf bir hal alana kadar karıştırın. Son olarak tuzunu ve 2,5 su bardağı sıcak tavuk suyunu ekleyerek altı kısık ocakta pişmeye bırakın.
Pişen pilavı ocaktan alarak bir süre soğuması için bekleyin. Soğuyan pilavı bir kaşık yardımı ile tavuğun içine doldurun. Ardından tavuğun açık kısmını hijyenik bir ip ve iğne ile dikin. Hazır hale gelen iç pilavlı tavuğu fırın poşetine koyarak, poşetin ağzını bağlayın. Poşeti kürdan yardımı ile deldikten sonra 220 derecede ısınmış fırına verin. Yaklaşık 2 saat kadar pişirdikten sonra iç pilavlı tavuk servis için hazır olacaktır.
Afiyet olsun.