Kaşarlı tavuk, lezzetli olmasının yanında hazırlanışının da kolay olması sebebiyle pek çok hanımın kurtarıcısı olan bir yemek tarifidir. Tavuk severler için kaşarlı tavuk tam anlamıyla bağımlılık yaratacak niteliktedir. Özellikle sıcak tüketildiği takdirde daha bir güzel olan bu yemeğimizi davetsiz gelen konuklarımıza ya da haberleşip gelen misafirlerimize rahatlıkla hazırlayabilir, güzel saatler geçirebiliriz.
Kaşarlı Tavuk Malzemeleri
- 2 parça tavuk göğsü
- 3 tane orta boy patates
- 3 tane orta boy domates
- 1 tane yeşil biber
- 1 küçük fincan sıvıyağ
- 1 su bardağı dolusu rendelenmiş kaşar
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 şeker kaşığı karabiber
- 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
- Arzuya göre isot
Kaşarlı Tavuk Nasıl Yapılır?
Kaşarlı tavuk için evvela tavuk etini yıkayalım ve bir kevgirin içerisine alalım. 3 tane patatesimizin kabuklarını soyalım ve küp şeklinde doğrayıp yıkayalım. Derin bir karıştırma kabı alalım ve içerisine yıkadığımız tavuk etini küp şeklinde doğrayıp ilave edelim. Tavuk etinin üzerine doğradığımız patatesleri, tuzu ve baharatları ekleyip karıştıralım.
Yeşil biberleri yemeklik şekilde doğrayalım ve harcımızın içerisine alalım. Bir yemek kaşığı domates salçasını bir bardak sıcak su ile açalım ve karıştırma kabımıza alıp diğer malzemeler ile harmanlayalım. Hazırladığımız harcı bir fırın tepsisinin içerisine dökelim ve üzerine domatesleri rendeleyelim.
185 derecelik fırına yemeğimizi gönderelim ve yarım saat kadar pişirelim. Sürenin ardından rendelenmiş kaşarımızı fırında bulunan yemeğimizin üzerine dökelim ve eriyene dek sıcak fırında bekletelim. Kaşarlar eriyince yemeğimizi fırından alalım ve sıcak olarak servis yapalım.
Afiyet olsun.