Krepli tavuk, krep muhteşem lezzeti ile kahvaltı sofralarına renk katar. Bugün sizler ile paylaşacağımız tarif ile krepi ana yemek olarak hazırlayabilirsiniz. Tarifi denedikten sonra sofralarınızda vazgeçemediğiniz bir ana yemek olacağına emin olabilirsiniz. Özel davet yemeklerinde ya da çocuklarınıza değişik bir şeyler hazırlamak istediğinizde krepli tavuğu gönül rahatlığı ile hazırlayabilirsiniz.
Bu ana yemek ile misafirlerinize hoş bir ziyafet çekebilirsiniz. Sunum olarak da muhteşem bir görünüm sergileyen krepli tavuk misafirlerinizi kıskandıracak niteliktedir. Peki, krepli tavuk nasıl hazırlanır, buyurun hep beraber hazırlayalım.
Krepli Tavuk İçin Gerekli Malzemeleri
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım tatlı kaşığı tuz
İç Harcı İçin Gerekli Malzemeleri
- 4 parça tavuk budu ya da göğüs eti
- 1 su bardağı konserve ya da haşlanmış bezelye
- 2 adet haşlanmış havuç
Beşamel Sos İçin Gerekli Malzemeleri
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Tuz, karabiber
- 1 su bardağı kaşar rendesi
Krepli Tavuk Nasıl Yapılır?
Krepli tavuk hazırlamak için ilk olarak tavukları ve havucu bol su ile yıkayalım. Geniş bir tencereye tavuk ve havucu ilave ederek üzerlerini geçecek şekilde su ilave ederek haşlanmaya bırakalım.
Krep hamurunu hazırlamak için, geniş bir kabın içinde süt ve yumurtayı köpük, köpük oluncaya kadar iyice çırpalım.
Ardından un, tuz ve kabartma tozu ekleyerek homojen bir şekilde karıştırmaya devam edelim. Hazırladığımız hamurun akışkan bir kıvamda olması gerekmektedir. Hamurun kıvamı eğer katı olursa bir miktar süt ilave ederek kıvamını açabiliriz. Şayet cıvık olursa bir miktar un ilavesi ile kıvamı yoğunlaştırabiliriz. Krep tavasına birkaç damla sıvı yağ dökerek ısıtalım. Hazırladığımız krep hamurundan bir kepçe alarak tavaya dökelim. Tavayı sallayarak hamurun yuvarlak bir şekilde yayılmasını sağlayalım. Kreplerin her iki tarafını da güzelce kızartalım.
Beşamel sosu hazırlamak için, uygun bir tencereye tereyağını alarak ısıtalım. Isınan yağa unu ilave edelim. Unun kokusu çıkıncaya kadar kavuralım. Kavrulan una sütü sicim şeklinde dökelim ve unun topaklanmaması için devamlı karıştıralım. Son olarak tuz ve karabiber ile tatlandırarak sosu ocaktan alalım.
Haşlanan tavuk etlerini ufak ufak didikleyelim. Havuçları da ufak ufak doğrayalım. Ufak ufak didiklediğimiz tavuk etleri, doğradığımız havuçları ve bezelyeleri derin bir kabın içine alarak hepsini beraber iyice karıştıralım. Damak tadına göre tuz, karabiber, kırmızı pul biber ilave edilebilir. Hazırladığımız harcı kreplerin tam ortasına eşit şekilde paylaştıralım. Krepleri kare şeklinde kapatarak fırın kabımıza dizelim. Tüm krepler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayalım. Beşamel sosu her bir krepin üzerine eşit şekilde dökelim. Son olarak hazırladığımız kreplerin üzerine kaşar rendesi serpiştirelim. Fırınımızı 200 dereceye ayarlayarak ısıtalım. Isınan fırına fırın kabını sürerek kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirelim. Pişen krepli tavuğu fırından alarak sıcak sıcak servise sunalım.
Afiyet olsun.