Mangalda Tavuk
Mangalda tavuk, havaların ısınması ile genellikle küçük büyük herkes de bir mangal arzusu oluşmaya başladı. Bu nedenle enfes bir sosla hazırlanacak ve sevdiklerinizle güzel bir hafta sonu geçirmek için şahane bir mangal keyfine ne dersiniz.
Mangalda Tavuk İçin Gerekli Malzemeleri
l>1 Kg Tavuk Eti İçin Gerekli Sos Malzemeleri- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 3-4 diş sarımsak
- Yeteri kadar tuz
Mangalda Tavuk Nasıl Yapılır?
Mangalda tavuk hazırlamaya öncelikle karıştırma kabına yarım çay bardağı sıvı yağ, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı domates salçası ve yarım çay bardağı su ilave ederek başlayın. Tüm malzemeleri karıştırarak salçaları ve yoğurdu ezerek inceltin. Ardından 3 diş sarımsağın kabuklarını soyduktan sonra, ezerek karışıma ilave edin. Karışımın üzerine 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kekik ve yeteri kadar tuz ilavesiyle tavuğun sosunu karıştırarak harmanlayın ve karışımın içine tavuk etlerini ilave ederek güzelce karıştırın.
Daha sonra sosa bulanmış tavuk etlerini 2-3 saat kadar üzerini kapatarak buzdolabına koyarak bekletin. Bu sürenin sonunda mangal için sosun içinde bekletilen tavuk etlerini çıkartıp, yakılarak köz haline gelen mangal ateşinde arkalı önlü çevirerek pişirin ve sıcak sıcak servise sunun.
Afiyet olsun.
20.01.2024 07:54:24
Mangalda Tavuk ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|